Zeg gedag tegen de FF, Ferrari onthult de GTC4 Lusso

Zeg gedag tegen de FF, Ferrari onthult de GTC4 Lusso

ferrari-gtc4-lusso-1

Ferrari’s FF – een afkorting voor ‘Ferrari Four’, omwille van zijn four-wheel-drive-functie – is officieel tot einde productie gekomen. De sportbolide heeft direct zijn officiële opvolger gekregen met de Ferrari GTC4 Lusso.

Sommige mensen beweren dat het een van de meest esthetisch ‘interessante’ Ferrari superauto’s was, de Ferrari FF, en blijkbaar zijn de Italiaanse automakers zelf ook niet ontevreden over het ‘shooting brake’ design, getuige de vers onthulde de GTC4 Lusso.

ferrari-gtc4-lusso-2

Het nieuwe voertuig toont een subtiel body herontwerp te zien bij onder andere voorbumper en luchtinlaten. Een op het dak gemonteerde spoiler siert de achterkant, terwijl onderaan de achterzijde een diffuser gemonteerd is tegen de quad-uitlaten, wat zorgt voor een agressieve houding.

ferrari-gtc4-lusso-4

De GTC4 Lusso heeft wat betreft prestaties een 6,2-liter V12 motor die 680 pk biedt en een 0-100 km/u in een belachelijke 3,4 seconden. In aanvulling op de motor zien we een unieke achterwielaandrijving besturing (de achterwielen draaien tegen de richting van de voorwielen voor scherpere bochten) die samenwerkt met het Slip Side Control-systeem, gekoppeld aan de elektronische differentieel voor ongeëvenaarde handling.

De Ferrari GTC4 Lusso zal voor het eerst te zien zijn bij de 86ste jaarlijkse Autosalon van Genève in maart.

ferrari-gtc4-lusso-3

ferrari-gtc4-lusso-5

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram