Herenkapsels & scheren bij de Barbershop?

Herenkapsels & scheren bij de Barbershop?

barbershop-kapsels-2016-mannen-scheren-trimmen-snor-baard-

Wij mannen houden de haargroei in het gezicht en op het hoofd anno 2016 graag netjes en verzorgd voordat we de deur uitgaan. Vroeger, in de oude tijden, werden scheerbeurten uitgevoerd bij de kapper, ofwel de barbershop. Zoals je misschien wel hebt bemerkt zijn deze barbershops langzaamaan weer helemaal terug aan het komen!

Scheerbehandelingen werden ooit standaard uitgevoerd door de kapper en daarom waren barbershops erg populair. De moderne kapper meet je tegenwoordig de meest gekke coupes aan,

herenkapsels 2016maar de verdere haargroei in het gezicht wordt in principe met rust gelaten. Deze ontwikkeling is ooit ontstaan omdat we natuurlijk de mogelijkheid kregen om onszelf thuis te scheren met veilige mesjes – in plaats van het ouderwetse mes – en we tijd en geld bespaarden door het zelf in de badkamer te doen.

Momenteel zien we echter een mooie terugkeer van ‘oldschool’ scheren bij de kapperszaak. Het is een echte verwennerij als je naar een ouderwetse kapperszaak gaat, want je ervaart direct het verschil tussen een kapsalon en de barbershop – het is een echte behandeling in plaats van een snelle knipbeurt. Probeer trouwens ook de vele kwaliteitsscheer- en haarverzorgingsproducten die de barbershop aanbiedt voor hoofd en gezicht!

Barbershop wint aan populariteit

Er zijn ongetwijfeld mensen die denken dat de ouderwetse kapperszaak een verouderd concept is, maar niets is minder waar. Er zijn nog steeds zaken –  steeds meer –  in verschillende steden waar barbershop kapsels 2016wij mannen ons kunnen laten scheren in een oude en klassieke stijl. Het is belangrijk op te merken dat vrouwen bij dergelijke barbershops niet welkom zijn. Het is puur voor de man! De snor en de baard trimmen zijn standaard diensten en je kunt in principe altijd binnenwandelen zonder afspraak. Even snel voor of na het werk een knip en scheerbeurt is dus geen enkel probleem normaliter.

Behandelingen en producten

Als je kiest voor een bezoek aan een barbershop, houdt er dan rekening mee dat de kapper die jouw baard of snor trimt zeker ook het haar kan knippen (ouderwets of modern), maar vergis je niet, ze zijn in principe geen kappers of haarstylisten zoals bij de haarsalon. De heren kappers van de barbershop zijn Barbers en Master Barbers. Wat opvalt is dat deze ‘Barbers’ zeker wel een modern, stijlvol 2016 kapsel voor mannen knippen, maar ook oldschool kapsels voor heren kunnen knippen. Je zit er dus wel degelijk veilig voor een nieuwe coupe!barbershop scheren

Bij de barbershop kun je ook kiezen voor een ‘clean shave’ met een modern kapsel of oldschool mannenkapsel. In dit geval wordt speciale aandacht besteed aan het scheren en de nazorg, dus je zult de deur uitlopen met een intens gladde huid.

De keuze voor het juiste scheerschuim

Om een optimaal gladde scheerbeurt mogelijk te maken, is het gebruik van het juiste scheerschuim bijzonder belangrijk. Zo kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om Proraso Pre-scheerschuim te gebruiken. Deze speciale crème heeft het unieke effect dat het de huid goed voor een optimale scheerbeurt voorbereidt. De bijzondere geur van eucalyptus en menthol zorgt er ook voor dat de huid fris en mannelijk aanvoelt. mannen kapsels 2016Deze pre-shave crème opent de poriën en maakt het baardhaar zachter voor een optimaal scheercomfort. Een aanrader om aan te schaffen als je een barbershop scheerbeurt thuis wilt ervaren.

Uiteraard zijn er ook vergelijkbare andere producten die bijdragen aan perfect scheren. Als je geen scheerschuim of scheercrème wilt gebruiken en je liever gebruik maakt van klassieke scheerzeep, dan is dit zeker ook mogelijk om een optimaal gladde scheerbeurt te realiseren.

Het gebruik van conventionele zeep

Echt scheren volgens de meest ouderwetse, klassieke scheertechniek? In dat geval heb je een borstel en een goede scheerzeep nodig. Bij de gespecialiseerde kapperszaken vind je diverse, uitstekende scheerzeepjes om de baard, sik of snor op een zo eenvoudige en comfortabele manier te scheren. Je moet altijd in gedachten houden dat het scheerschuim goed moet worden toegepast op de vochtige huid en na een pre-shave crème of pre-shave olie gaat dit het best.kapsels voor mannen

Je krijgt een goede schuimkraag door de borstel een aantal minuten in cirkelvormige bewegingen op de gewenste scheerplek in te masseren en vervolgens laat je het goed inwerken voor een minuut. Door het gebruik van de unieke barbershop producten of Proraso producten kiest u voor het neusje van de zalm op het gebied van scheerbehandelingen van snorren, sikken en baarden.

Oldschool knipbeurten en kapsels voor mannen

Wil je een oldschool kapsel hebben? Door een bezoek te brengen aan een van de verschillende barbershops in Nederland is het mogelijk om de momenteel populaire kapsels aan te laten meten. Wist je dat deze knipbeurten vroeger trouwens regelmatig Mannen kapsels 2016buiten plaatsvonden? Tegenwoordig kan dit weer lekker bij de barbershop. Om deze klassieke kapsels perfect in model te houden en voor zo lang mogelijk, is het raadzaam om ook speciale zalf, verzorgende lotions en wax van toen te gebruiken.

In principe heeft elke barbershop een uitstekend assortiment van oldschool styling producten zoals Reuzel Pomade, Layrite, Damn Good Soap Company en vele andere merken.

Deze unieke producten bieden een uitstekende haarverzorging en maken het mogelijk om dat populaire herenkapsel met klassieke invloeden zo lang mogelijk in model te houden. Vraag bij jouw (Master) Barber naar het beste product voor jouw haar!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram