3 retrostijlen voor heren

3 retrostijlen voor heren

retro menstyleRetro, dat zoiets als “terug in de tijd” betekent in het Latijn, is weer helemaal in de laatste jaren. Oude trends, vervlogen mode en hypes van vroeger mogen weer en geven je zelfs een “classy look”. Bij retro zul je in de meeste gevallen denken aan ouderwetse kleding, maar er zijn meer manieren waarop je als man je liefde voor retro kunt uitdragen.

Mode
Mode is de belangrijkste manier om kleur te geven aan je identiteit. Je kledingkeuze is in grote mate bepalend voor de manier waarop je overkomt bij anderen. Wil je een stijlvolle, doordachte en zelfbewuste uitstraling creëren, dan is de retro look een prima optie. Er zijn online diverse retro kledingshops met een herenaanbod, zoals Succubus bijvoorbeeld. Retro slaat volgens kenners terug op de jaren ’60 en ’70 en in die tijd waren wijde broeken, kleurige blouses, lang/middellang haar, en snorren en baarden zijn helemaal “hot”. Ook het bekende “hipster kapsel” waarbij de zijkanten zijn opgeschoren, heeft een ietwat retro uitstraling waarmee je anno 2015 helemaal de blits maakt.

Games

Retro gaming is een ware beweging die zich lijkt te verzetten tegen de HD graphics en moderne features die XBox en PS bieden. Super Mario op de Nes, Tetris op de Gameboy, Sonic op de Sega, Pac Man of Commander Keen op de 486 of de machtige arcade game Space Invaders: hoe retro wil je het hebben? Niet voor niets waren deze spellen ongekend populair in de jaren tachtig en ook tegenwoordig is er nog een grote schare fans die eeuwig trouw zweert aan de pixel. Ook oude spellen zoals bingo zijn weer onder het stof vandaan gehaald en beleven een tweede jeugd. Online bingo, waarbij je kunt spelen via de webcam en dus het echte bingogevoel beleeft vanuit je luie stoel, is een goed voorbeeld van een oude game in een nieuw jasje. Ben je benieuwd hoe je online bingo speel dan kun je met de bingocams bonus code direct profiteren van extra voordeel bij aanmelding.

Huisinrichting

Felle kleuren zijn misschien nog wel het meest kenmerkend voor de retro huisinrichting. Gekleurde loungestoelen, bloemetjesbehang en felgekleurde decoratie op tafel laten je huis direct een sprong terug in de tijd maken. Retro interieurideeën kun je overal opdoen zoals online, vanuit oude foto’s van familie of je kijkt een avondje “That 70’s Show” en laat je verrassen door het authentieke decor.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram