Zelfstandige man schrikt af?

Vrouwen zijn natuurlijk de laatste halve eeuw behoorlijk bijgetrokken als het gaat om zelfstandigheid. In de jaren 60, 70 en 80 zijn er steeds meer vrouwen in het arbeidsproces opgenomen. Steeds meer vrouwen zijn financieel onafhankelijk geworden. En juist die vrouwen zijn de moeders van de X generatie. En laat ikzelf nou net uit die generatie komen. Met deze generatie is iets speciaals aan de hand. Deze generatie zorgt namelijk voor een ommekeer. Waar veel vrouwen nog denken dat wij mannen, onafhankelijke vrouwen als een bedreiging zien is het veelal andersom. Veel mannen uit mijn leeftijdsgroep hebben geen angst voor vrouwen met macht. We zijn er immers mee opgegroeid. Daar komt bij dat mannen over het algemeen niet de macht over hun vrouw willen. We willen gewoon een leuke, aantrekkelijke ongecompliceerde vrouw. Die vrouw mag gewoon de dingen doen die ze graag doet, met haar eigen portemonnee. Dat is vaak zelfs een verademing, kunnen wij ook rustig onze gang gaan. Door veel mannen van de X generatie wordt een zelfstandige vrouw zelfs als sexy ervaren!

Nu loert er echter volgend probleem… De zelfstandige man! Doordat vrouwen zich prima zelf redden, leven ook mannen steeds langer op zichzelf. Een beetje ontwikkelde man kan zijn was draaien, strijken en een lekker stukje koken. Hij volgt de mode trends wat, en kiest zijn eigen garderobe uit. Hij meet zichzelf een stijl aan, compleet met accesoires en bijpassende odeur. En daar ligt hem nu exact het probleem voor veel vrouwen. Krijg als vrouw nou maar eens grip op zo’n man! Je kunt hem niet meer aankleden, want dat doet ie zelf al. Lekker voor hem koken; dat doet zelf eigelijk al veel beter. Ook zijn huis of appartement is keurig ingericht, niks meer aan te doen. Daar sta je dan, als zelfstandige vrouw. Hoe kan je deze man nog imponeren? Hoe kun je hem nog bemoederen? Hem je lekker eigen maken, door hem van sloddervos tot en trendy vlotte vent te transformeren. Je zult deze man op een andere manier moeten veroveren. Je moet wat harder aan jezelf werken, er strak uit moeten gaan zien. Net als deze man, moet je naar de sportschool en afzien! Je vrouwelijkheid goed laten uitkomen, met sexy lingerie bijvoorbeeld. Je zult hem de ruimte moeten geven, hem aanmoedigen op zondag sport te kijken met z’n vrienden. Jij gaat dan andere dingen doen met je vriendinnen. Dat kan behoorlijk afschrikken, zo’n scenario!!

Ik zeg; heerlijk dit nieuwe tijdperk! Eindelijk hebben wij het voor het zeggen. Maar geef de dames af en toe het gevoel dat ze er echt toe doen. Een complimentje op z’n tijd doet ook wonderen. Vaak zijn onze meisjes veel onzekerder dan ze zich doen voorkomen. En er is niets aantrekkelijker dan een zelfverzekerde vrouw, toch?

Reageren op dit artikel kan hieronder>>>

#Volg ons op Instagram