Mode trends zomer 2011

Trends zomer 2011

Vanwege het zonnige weer lijkt het al enkele weken zomer, maar officieel begint de zomer pas op 21 juni. Hieronder in het kort de belangrijkste trends op het gebied van mannenmode.

Kleuren

Deze zomer staat in het teken van kleur, eigenlijk mag alles dit seizoen op het gebied van kleur. Na een tijd van crisis zie je veel heldere felle kleuren, soms zelfs fluorescerend. Uiteraard zijn ook de bekende zandtinten veel terug te vinden. Maar de blauwtinten voeren deze zomer de boventoon, vooral de helblauwe tinten. Verder zie je wit, gebroken wit, groentinten, geel, oranje, rood en paars.

Een trend is het ‘color blocking’; heldere kleurblokken in één outfit. 

Stoffen

Op het gebied van stoffen voert denim de boventoon. Van lichte tot donkere varianten en van casual tot nette varianten. Het denim shirt en het denim jasje zijn te combineren op een jeans of een chino. De jeans zijn vaak gebleekt en hebben een ‘’gedragen look’’. Ook leer is veel te zien, vooral de slimfit jacks. Linnen is verwerkt in shirts en broeken. Wat betreft motieven zie je veel strepen, bloemen en ruiten.

Items

De polo is er elk seizoen en ook deze zomer. Hij is te combineren op een jeans voor een casual look of onder een jasje voor een nette look. De chino (met opgerolde pijpen) mag zeker niet ontbreken in ieders garderobe; comfortabel te dragen en het brengt je in zomerse stemming. Ook zijn er nog steeds veel kleurrijke prints verwerkt als detail in voeringen en afgezet in kragen en sluitingen.

Casual meets formal

Op het gebied van pakken keren de bankplooibroek en het double breasted jasje terug, maar dit blijven moeilijke items aangezien deze niet bepaald afslankend werken. Daarnaast is de vervaging tussen het casual en het formele segment een belangrijke ontwikkeling in de mannenmode. Steeds vaker worden combinaties gedragen wat meer geaccepteerd wordt als geklede look in plaats van het klassieke pak. De pantalons maken plaats voor de meer sportievere chino en het colbertjasje zie je meer in informelere stoffen als katoen en linnen.

Saint Tropez look

Een veel gezien beeld is de chique-sportieve Saint Tropez stijl. Een chino gecombineerd met een linnen shirt en een fijne shawl met een ongevoerd colbertjasje en opgerolde broekspijpen is het toppunt.

FLACQ mannenmode

Het kleurenpalet van de FLACQ zomercollectie bestaat uit blauwtinten, gebroken wit, lichtgrijs en zwart. Kleuren die makkelijk te combineren zijn en nooit gaan vervelen. Het bescheiden assortiment is te omschrijven als ’’marine’’ en ‘’preppy’’ met dat Saint Tropez gevoel. Items die dit beeld weergeven zijn de kabeltrui, de tennistrui met subtiele kleuraccenten en het gestreepte vest. Allen in blauwtinten en gebroken wit met een slimfit pasvorm geven gegarandeerd dit luxe gevoel.

Geschreven door:

www.flacq.nl

#Volg ons op Instagram