De ware schoonheid van leder

Natuurlijk product
Om te beginnen is leder een natuurlijk product, in tegenstelling tot nepleder. Om die reden is het zaak deze twee van elkaar te onderscheiden, het origineel is namelijk in alle gevallen vele malen mooier dan het neppe, goedkope broertje.

Echt leder is zoals gezegd een natuurlijk product. Het is namelijk afkomstig van de huid van dieren. Het is langzaam gegroeid, net als het dier zelf. Op deze manier is er een prachtig natuurproduct ontstaan, met allerlei kenmerken en eigenaardigheden. Dat is ook meteen het mooie aan leder, iedere huid wijkt af van de andere, zodat geen enkel product hetzelfde is.

Vergt onderhoud
Natuurlijke producten vergen onderhoud, zover was al duidelijk. Bij leder is dat des te meer het geval, voornamelijk om de kwaliteit van het product te waarborgen. Tevens kan de levensduur uitgebreid worden, naar maarliefst 10 jaar of zelfs meer. Dit kan met behulp van bijvoorbeeld zadelvet, dit is een kleurloos vetachtig onderhoudsproduct dat het leer voedt en zodoende de kleur terugbrengt. Daarnaast trekt het in het leer, waardoor het flexibel blijft en kleine scheurtjes kan herstellen.

Kwaliteitsrijk en stijlvol
De belangrijkste drijfveer voor het kopen van een lederen product, zoals een jas of schoenen, is de stijlvolle look die het met zich meebrengt. Afhankelijk van het type model kan de look verschillen van erg stoer tot stijlvol. Belangrijkste reden tot aankoop is wellicht dat dit ook zo blijft. Zoals in de vorige alinea uitgelegd, kan men met een lederen product zomaar 10 jaar doen.

#Volg ons op Instagram

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.