Het Gardameer: perfect voor een weekje met je vrienden

partytime

Het Gardameer: perfect voor een weekje met je vrienden

vakantie gardameerWordt het weer tijd om met je vriendenclub een weekje weg te gaan en willen jullie een keer iets anders doen dan een stedentrip? Huur dan een keer een villa aan het Gardameer. Dit meer ligt in Lombardije, een van de mooiste gebieden van Noord-Italië. De Italianen vinden dat zelf ook, en veel bekende Italianen komen in de weekends af op de restaurants en clubs rond dit meer. Je rijdt er gemakkelijk in de auto naar toe. Alleen die trip is al iets om je op te verheugen.

What to do
Het meer is gedurende de ijstijden ontstaan door de schurende werking van gletschers en landijs. Het wordt gevoed met water door de rivier de Sarca en een aantal andere stroompjes. In het meer liggen zeven kleine eilandjes. Rond het meer groeien citrusbomen, oleanders en palmen.In het meer kan je (leren) duiken en zwemmen. Je kunt ook een (speed)boot huren om zo de vele dorpen en stadjes langs het meer te verkennen. Dat is zeker de moeite waard, want de omgeving stikt van de Romeinse ruïnes en middeleeuwse kastelen. Of je vaart naar Bardolino, bekend om de wereldberoemde gelijknamige wijn. Ook de olijfolie die hier wordt geproduceerd is van topkwaliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van de restaurants. De Lombardische keuken staat in heel Italië in hoog aanzien.

partytimePartytime
Aan het eind van de dag drink je met je club een flesje Bardolino in de tuin van je villa. Hierna duik je natuurlijk het nachtleven in. Vooral in de omgeving van Desenzano vindt je veel bijzondere clubs die zeer populair zijn bij de Italianen. Vanaf middernacht tot een uur of vijf kan je hier flink uit je dak gaan. De volgende ochtend ga je met je maten even zwemmen in het meer. Ontbijtje er overheen en voor je het weet is die kater weer verdwenen.

#Volg ons op Instagram