The game

The Game                                                                                                                 door: Elyne

Negen op de tien gesprekken begint met “Hey, alles goed?” “Waar kom je vandaan?” en “Studeer je nog of werk je al?” Het zijn standaard vragen die wij avond in avond uit om de haverklap gesteld krijgen. Hoe wij dit ervaren? Als saai en dodelijk vermoeiend. Dat is de reden dat de gemiddelde gefrustreerde vent (‘ik moet en zal scoren’ is zijn mantra) niet de man is met wie wij aan het eind van de avond mee naar huis gaan: wij zitten niet te wachten op één van die oninteressante en wanhopige mannen waarmee de zaal overbevolkt is. Says who? 

Says Neil Strauss, de grootste versiergoeroe ter wereld. Hij schreef het boek ‘The Game: Penetrating the Secret Society of Pickup Artists’, wat binnen no time een wereldwijde bestseller werd en inmiddels beschouwd wordt als dé bijbel voor het versieren van vrouwen. Ik zag het boek een tijdje geleden bij een scharrel liggen, en het eerste wat ik dacht was: ‘Hoe triest is dit’. Maar na de auteur uitgebreid gegoogled te hebben, kwam ik erachter dat hij niet zomaar iemand was, maar de grootste naam op het gebied van zelfhulpboeken voor mannen die geen flauw idee hebben hoe ze de andere sekse voor zich moeten winnen. Met andere woorden: ik MOEST dit boek lezen – en nu ik het uit heb, kan ik niet anders zeggen: dit is een absolute must-read voor jullie allemaal!

Niet alleen was ik positief verrast over Strauss’ aangename schrijfstijl (ook iedereen die niet van lezen houdt zal dit boek met plezier oppakken en er vlot doorheen lezen), maar vooral ook over hem als persoon. Anders dan ik had verwacht, bleek hij helemaal geen arrogante, hoog van de toren blazende casanova te zijn die uitermate trots is op het feit dat hij net zo frequent van vrouwen wisselt als ik van sokken, maar juist een bescheiden en nuchtere man die vrouwen op respectvolle wijze behandelt en rekening houdt met hun gevoelens – wat meteen de eerste reden is waarom velen van jullie aan hem nog een voorbeeld kunnen nemen.

Volgens Strauss gebruikt een gemiddelde gefrustreerde kneus (AFC – Average Frustrated Chump) namelijk vooral onzin om een vrouw het bed in te krijgen; hij maakt haar wijs dat er wellicht een toekomst inzit en dat hij ontluikende gevoelens voor haar heeft, terwijl hij hoofdzakelijk uit is op seks. Het resultaat: de vrouw wordt teleurgesteld en meestal ook gekwetst. Strauss’ stelregel is als volgt: ‘leave her better than you found her’. Het spel mag niet ten koste gaan van iemands gevoelens, dus gebruik geen leugens om een vrouw je bed in te lokken. Als jij een scharrel hebt en niet exclusief wilt zijn, zeg dan tegen haar dat zij niet de enige voor je is. Als dat voor haar niet voldoende is, zal ze het contact beëindigen. Denkt zij er hetzelfde over, dan blijven jullie lekker scharrelen. Er zwemmen genoeg vissen in de zee, dus er is geen enkele reden om aan één iemand vast te houden en die om de tuin te leiden ten behoeve van je eigenbelang.

Iedereen die zich the rules of the game nog niet heeft eigengemaakt, valt onder de noemer AFC. Dit is een ‘stereotype aardige vent die geen versiervaardigheden heeft of begrijpt wat vrouwen aantrekt in een man, en die geneigd is om smekerige en laffe gedragspatronen aan te nemen in het bijzijn van vrouwen waarmee hij nog niet het bed heeft gedeeld’. Strauss vertelt in zijn boek uitgebreid over hoe ook hij zijn hele jongvolwassen bestaan een AFC is geweest die geen enkel zelfvertrouwen had (‘inner game’) en geen sociale vaardigheden en verzorgd uiterlijk (‘outer game’), die van veel vrouwen de zin ‘laten we gewoon vrienden zijn’ te horen kreeg, en er nooit in slaagde om een meisje mee naar huis te nemen. Dit veranderde toen hij lid werd van een geheime online versiergemeenschap en binnen een paar jaar tijd verkozen werd tot beste Pickup Artist (PUA) ter wereld.

In het boek stonden genoeg wijze lessen waar mijn prinsessenclub en ik ons goed in kunnen vinden en waar jullie wellicht dus wel wat aan hebben, zoals:

Laat zien dat je van ‘hogere waarde’ bent dan de andere mannen in de zaal. Neil Strauss noemt dit ‘Demonstration of higher value‘ (DHV): een routine waarin de Pickup artist een talent of eigenschap laat zien die zijn waarde verhoogt of zijn aanrekkingskracht op de vrouw en haar groep vergroot. De bedoeling hiervan is om je te onderscheiden van de overige, minder interessante mannen in de club. Anders dan mannen, beweert Strauss, worden vrouwen niet aangetrokken door het uiterlijk; wat een vrouw belangrijk vindt, is sociale waarde. Als ze in gesprek is met een man, is haar verstand onbewust op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

‘Is hij sociaal? Heeft hij een groot vriendennetwerk of zou hij dit kunnen realiseren?

‘Is hij sterk of slim genoeg om mij te kunnen beschermen?’

‘Is hij interessant? Zou een volle zaal luisteren naar wat hij te zeggen heeft?’

‘Vinden andere vrouwen hem aantrekkelijk?’

De antwoorden op deze vragen bepalen of een vrouw zich aangetrokken tot je voelt of niet; het is aldus jouw taak om haar de juiste antwoorden te geven.

Onthoud, vervolgt Strauss, dat er twee redenen zijn waarom de ‘gemiddelde vent’ nooit degene is die met de vrouw mee naar huis gaat:

–          de gemiddelde man is saai; als hij op een vrouw afstapt, zegt hij dingen als ‘hey, hoe gaat het?’ en ‘waar kom je vandaan?’ Máár, zeggen Strauss en zijn versiercoaches, ‘Do you think a beautiful woman spends hours getting ready before going out to hear those boring questions?’ Wat een vrouw wil, is een man iets horen zeggen wat haar belangstelling grijpt en een bepaalde vonk in haar losmaakt.

–          de gemiddelde man is wanhopig; hij ontmoet een vrouw, bestelt drankjes voor haar, becomplimenteert haar, en als zij hem opdraagt om te springen, vraagt hij ‘hoe hoog?’ Vrouwen willen echter geen aapje zonder eigen wil, maar een man met ruggengraat. Dat is ook de reden dat een Pickup Artist precies het tegenovergestelde doet: hij laat zien dat hij niet geïntersseerd in haar is door in plaats van achter haar aan te zitten dingen te zeggen als  ‘Ik ben bezet’ of ‘Je bent te jong voor mij’. De Pickup Artists hebben hier een term voor: Disqualification. De PUA zorgt ervoor dat zij hém voor zich probeert te winnen, terwijl de Gemiddelde Vent alleen gebruikt wordt, en vervolgens aan de kant gezet.

Volgens Strauss en de zijnen moet je als man een bepaalde strategie volgen waarmee je elke vrouw kunt krijgen die je begeert. Of het daadwerkelijk werkt, zou ik niet durven zeggen, aangezien de strategie nog nooit op mij is losgelaten, maar gezien de gigantische aanhang die Strauss over de jaren heeft verworven, móet dit wel jullie one way ticket to success bij onze sekse zijn. Zo kort mogelijk samengevat komt deze strategie op het volgende neer:

Stap 1: openen – begin een gesprek met de groep waar de vrouw van je keuze deel van uitmaakt. Strauss noemt allerlei beweringen, vragen en verhalen waarmee je een gesprek kunt beginnen. Dit zijn routines die je simpelweg in je hoofd moet stampen. Let erop dat je zegt waarom je hen aanspreekt en laat een tijdslimiet vallen – bijvoorbeeld: je loopt langs de tafel, doet een paar passen terug, glimlacht en zegt “Sorry, ik moet er meteen weer vandoor want mijn vrienden wachten op me bij de bar (tijdslimiet), maar ik ben toch even benieuwd naar jullie mening (reden): een vriend van mij heeft een vriendin die biseksueel is; als zij met een vrouw zou zoenen, is dat dan ook vreemdgaan of niet?  

Stap 2: ‘hogere waarde’ demonstreren (DHV) –  dit moet ertoe leiden dat de groep zich niet meer afvraagt wie je nou eigenlijk bent en waarom je niet doorloopt maar juist wil dat je nog wat langer blijft hangen. Hierbij is het belangrijk dat je niet om aandacht ‘smeekt’ als je één van je trucjes laat zien of op verzoek van een groepslid een bepaalde trucje herhaalt.

Stap 3: diskwalificeren –  laat haar werken voor jouw aandacht. Behandeld haar als je kleine zusje:  plaag haar op speelse wijze. Lach erbij, zodat het haar duidelijk is dat je haar alleen maar plaagt. En geef haar geen kans om te reageren, maar ga meteen verder op een volgend onderwerp.

Stap 4: kwalificeren –  laat haar zien dat je je aangetrokken tot haar voelt om andere redenen dan haar uiterlijk. Zorg ervoor dat je haar aan het spreken krijgt, zodat ze iets over zichzelf met jou deelt. Beloon haar hiervoor; diskwalificeer haar niet nadat zij gekwalificeerd heeft – dit kan ertoe leiden dat ze zich emotioneel voor je afsluit.

Stap 5: comfort creëren – zorg dat ze zich veilig voelt om ergens anders tijd alleen met jou door te brengen door een emotionele click tot stand te brengen. Denk eraan dat je haar isoleert; een paar stappen bij haar vrienden vandaan kan al genoeg zijn, zolang jullie maar niet onderbroken worden.

Stap 6: sluiten – maak lichamelijk contact met haar. Bouw het op: van niet-seksuele aanrakingen (haar schouder aanraken, een high 5 geven) naar betekenisvollere aanrakingen (haar hand vasthouden, haar tijdens het lopen sturen via haar heupen) naar fysieke verbinding (zoenen en de rest).

De routines die Neil Strauss in zijn boek beschrijft, zijn echter veel complexer dan dit alles, en dus volstaat dit artikel natuurlijk niet om jullie inzicht te geven in The Game. Lees het boek, en oordeel zelf. En mocht je nog een stapje verder willen gaan en jezelf daadwerkelijk transformeren van AFC tot meesterversierder, dan kun je ook het vervolg erop lezen, ‘The Rules of the Game’, waarin je een 30-dagen uitdaging aangaat. Veel succes, en, zoals Strauss zegt, “enjoy, and play fair”.

Reageer en beoordeel dit artikel hieronder>>>

Meer artikelen Elyne:

#Volg ons op Instagram