Stijltips mannen

Vrouwen kunnen het waarden waneer mannen een gevoel voor stijl hebben. Dit toont dat zij een goede algemene ontwikkeling hebben en bij blijven met de laatste trends. Mannen kunnen hun stijl tonen door hun kleding, auto, huis en welbespraaktheid. Hieronder een aantal tips.

Persoonlijke verzorging

Niet iedereen ziet eruit als Brat Pitt maar toch is het belangrijk dat je je best doet om er goed uit te zien. Doormiddel van kleine dagelijkse rituelen kan je laten zien dat je aandacht aan je uiterlijk besteed. Gezichtsbeharing bijvoorbeeld kan er al snel onverzorgd uit zien. Hipsters met lange baarden komen er misschien mee weg maar de rest doet er verstandig aan elke morgen even te scheren. Wanneer mesjes je pukkels of uitslag geven is het tijd om over te stappen naar een scheerapparaat.

Ga daarnaast elke maand even langs de kapper. Dit zorgt ervoor dat je haar altijd goed in model zit en geknipt is volgens de laatste trends. Gebruik niet te veel gel. Kappers hebben de neiging je een overdaad aan haarproducten aan te smeren maar hierbij geldt zeker ‘overdaad schaadt’.

Kleding

Zoals bekend is een eerste indruk altijd belangrijk. Logisch want van een eerste blik is een hoop af te leiden. Instinctief plaatsen we mensen direct in een hokje. Kleding communiceert voor een groot deel welk hokje dat is. Zorg er in elk geval voor dat je kleding goed verzorgd is. Dit betekend dat het goed moet zitten, schoon moet zijn. Haal daarnaast even een strijkijzer over je shirt en zorg dat deze netjes gestreken is. Dit klinkt simpel maar het is voor veel mannen toch lastig om elke dag verzorgd voor de dag te komen. Merken en dergelijke doen we minder toe. Wel is het belangrijk dat je kan variëren qua kledingstijl. Zorg er daarom voor dat je goede kleding hebt voor sportief, casual en zakelijk gebruikt.

Auto

Een auto is voor veel mannen het mooiste bezit dat zij hebben. Besef wel dat je het niet moet overdrijven. Het eindeloos verbouwen van een auto leidt meestal niet tot een mooier resultaat. Extreem gave velgen, een spoiler en stoere race-kleuren bij een VW Polo is onzin. Wees slim met je geld en zorg voor een degelijke auto waarmee je zowel bij je vrienden als je schoonouders kunt aankomen.

Huis

Het inrichten van een huis is meestal niet iets waar mannen in uitblinken. Praktisch overwegingen wordt meestal alles wit geschilderd en vervolgens minimalistisch ingericht met als middelpunt de TV. Mannen zouden er goed aan doen om iets meer aandacht te besteden aan kleine details zoals kaarsen, kussen, een paar mooie design lampen en wat schilderijen of foto’s aan de muur. Daarnaast hoeft niet elk meubel stuk van de Ikea vandaan te komen.

#Volg ons op Instagram