One Night Stands

Onenightstands                                                                                      __ __              door: Elyne

Ik ken geen groter cliché dan dat mannen het gros van hun tijd besteden aan het denken aan, praten over, en/of praktiseren van seks. Of het waar is of niet, is niet iets wat ik als vrouw zijnde ter discussie wil stellen – maar dat het allemaal seks is wat jullie klok slaat, betwijfel ik allerminst. Het zal dan ook om die reden zijn dat jullie een groot fan van eenmalige nachtelijke uitstapjes zijn. Volgens een ander cliché kunnen wij vrouwen emoties en lichamelijke intimiteiten niet los van elkaar zien – en daarom duiken wij een stuk minder snel met een onbekend iemand de koffer in. Daarnaast is het zo dat deze kortstondige avontuurtjes voor jullie overwegend bevredigend zijn, terwijl dat voor vrouwen zelden het geval is. Enerzijds is het een feit dat de gemiddelde vrouw moeilijker tot haar hoogtepunt te brengen is dan de gemiddelde man, maar wat zwaarder weegt is dat jullie lang niet allemaal de gebruiksaanwijzing van het vrouwenlichaam gelezen hebben – of jullie hebben het wel gelezen, maar zijn dat, vermoedelijk met dank aan jullie overvloedige drankgebruik, op het moment suprême spontaan vergeten..

Mijn ervaring is – helaas – dat veel kerels de eerste keer niet bepaald uitblinken in het voorspel. Het merendeel van de mannen schijnt de manier waarop wij vrouwen van onderen werken namelijk in verband te brengen met koffie. Even voor de duidelijkheid: er zijn ook mannen die de handleiding wél goed begrepen hebben, maar die kom je sneller tegen in een relatie dan tijdens een onenightstand. Wat de koffie betreft, kun je de mannen opdelen in twee categorieën: het koffieapparaat en het kopje koffie.  De eerste groep schijnt te denken dat de clitoris hetzelfde is als de aan- en uitknop van de Senseo: je drukt één keer op de knop en na wat gepruttel komt de vloeistof er vanzelf uit. De tweede groep ziet de vagina als een kopje koffie waar je, omwille van de suiker, flink met je lepeltje in moet roeren. Voor beide gevallen geldt: het is allesbehalve ‘wauw’..

Ik heb al een flinke portie onenightstands achter de kiezen, en de meeste waren niet om over naar huis te schrijven. Gedeelde smart mag dan halve smart zijn, gedeelde pret is dubbele pret, en dus zal ik ter illustratie een paar van mijn anekdotes met jullie delen.

Christelijke Geert van dik drie jaar terug spant nog steeds de kroon, en dat valt na zo’n breed tijdsbestek op zijn minst bewonderenswaardig te noemen. Mijn beste vriendin en ik kwamen hem met een paar vrienden tijdens het stappen tegen in de kroeg. Eén ervan bleek nog maagd te zijn en toen wij naar het waarom vroegen, kwam de aap uit de mouw: ze waren van de zwarte kousen – geen seks voor het huwelijk dus. Geert had al wel gezondigd, aangezien hij een lange relatie had gehad en het dan op een gegeven moment toch wel erg moeilijk wordt om je handen boven de dekens te houden. Aldus gaf hij zichzelf toestemming om met mij mee naar huis te gaan. Toen we eenmaal in bed lagen, ging het aanvankelijk nog goed – totdat we overgingen op het echte werk. Het topje zat er nog maar net in of hij leek zich te realiseren dat God over zijn schouder meekeek en trok zich meteen terug. Dit herhaalde zich een aantal keer, terwijl hij zich steeds verontschuldigde met “sorry, ik mag dit niet doen”, en “we zijn zo fout bezig nu”. Ik wees hem erop dat hij toch al zou branden bij het vuur van de hel, aangezien hij in zijn relatie ook in zonde vervallen was, maar zijn God was volgens eigen zeggen vergevingsgezind en had besloten dat met een waarschuwing door de vingers te zien. Als God voor mij niet ook een uitzondering wilde maken, had het verder weinig nut – ik was voor mijn doen al bijzonder meegaand geweest, en nu had ik er genoeg van. Ik duwde hem mijn bed uit en zei dat hij maar naar huis moest gaan – dat gedip zou mij vanzelfsprekend nooit tot mijn hoogtepunt brengen, en ik begon op een gegeven moment echt het gevoel te krijgen dat ik een trio met hem en God had – waarbij hij meer bezig was met God te bevredigen dan mij.

Niet alleen moeten jullie onze al dan niet bestaande Schepper buiten de slaapkamer laten, jullie moeten ook oppassen met het drinken van bier. Kort na Geert de Dipper belandde Sidney bij mij tussen de lakens. Hij kon het niet langer dan zes minuten volhouden, aangezien hij opeens naar de wc moest. Toen hij terugkwam, begon hij opnieuw aan me te friemelen. Dit keer waren we een kleine tien minuten bezig toen hij wederom de gang naar het toilet wilde maken. Drie keer is scheepsrecht, en dus zei ik na de daaropvolgende poging (die opnieuw nauwelijks het kwartier haalde) dat zijn kansen nu toch echt verkeken waren.

Dan was er nog Joost, die geloofde dat hoe harder de auto rijdt, hoe sneller we op de plaats van bestemming aankomen. Zelfs als ik bovenop zat en eindelijk de regie in handen had weten te nemen, kon hij zijn heupen niet stil houden. Als je nog niet heel veel kaas van seks gegeten hebt, laat dan alsjeblieft de vrouw de leiding nemen en volg haar ritme – mensen paren niet als konijnen, en dat eentonige gebonk gaat echt héél snel vervelen. Heeft je repertoire verder weinig te bieden, neem dan een onderdanige houding aan en kijk of de vrouw het boek der Kamasutra wél gelezen heeft..

Als ik niet kijk naar één specifieke persoon, maar naar alle mannen die de revue zijn gepasseerd, zijn er nog een paar dingen waar jullie mannen rekening mee moeten houden. Ten eerste: ben je een fanatieke babbelkous, hou je de eerste keer dan een beetje in met de dirty talk. Lang niet alle vrouwen zijn daarvan gediend, en vaak werkt het meer op onze lachspieren dan op ons geslachtsdeel.

Daarnaast plaatsen vrouwen over het algemeen grote vraagtekens bij het hele principe van anale seks – waarom is voor sommige mannen die ene ingang waar wij van nature mee gezegend zijn niet gewoon genoeg? Ik heb het met mijn twee langdurigste bedpartners geprobeerd, en zoals ik al vermoedde: het is onwijs onaangenaam. Vrijwel alle vrouwen die ik ken denken daar, of ze het nou ervaren hebben of niet, hetzelfde over, en dus is het allerbelangrijkste advies dat ik jullie kan geven: blijf met zowel je toverstok als je vingers uit de buurt van datgene wat zich tussen onze billen bevindt. Wij houden niet van verrassingselementen, en daarmee is alles gezegd.

Dan moet er nog speciale aandacht gewijd worden aan mannen en hun gretigheid wat orale seks betreft – waarmee ik niet bedoel te zeggen dat mannen tijdens de eerste keer met hun nieuw verworven bedpartner enorm enthousiast zijn over beffen (was het maar waar), maar wél als het om pijpen gaat. Het is mij al te vaak overkomen dat een vent mij tijdens het zoenen quasisubtiel naar beneden probeerde te drukken, wat bijzonder irritant is en aldus alleen maar averechts werkt. Wacht tot de vrouw zelf het initiatief neemt, en laat haar vervolgens haar eigen gang gaan – ga dus niet met je handen op haar hoofd haar proberen te dirigeren, of als dat niet werkt je heupen naar haar mond toe bewegen; wij staan nu eenmaal niet te springen om onze amandelen door jullie te laten schoonspoelen.

Een onenightstand die gebaseerd is op eenrichtingsverkeer of niets anders is dan een egocentrisch verhandeling waarbij je eigen genot het hoogste goed is, zal nooit voor vuurwerk zorgen en alleen als een dertien in een dozijn vrijpartij de boeken ingaan. Geschiedenis schrijven is hard werken, en daarvoor geldt: het is nemen én geven, mannen – wij willen namelijk, net zo goed als jullie, ook aan onze trekken komen.

Meer artikelen Elyne:

#Volg ons op Instagram