Op stap in Berlijn. Wat zijn de hotspots?

Op stap in Berlijn. Wat zijn de hotspots?

Berlijn bruist, heel hard zelfs! In Berlijn is zoveel te doen dat je eigenlijk niet precies weet wat je nou allemaal wilt gaan doen gaan zien. In dit artikel spits ik mij toe op het uitgaansleven in Berlijn. Wanneer je goedkope vliegtickets hebt gevonden en zodoende een partyweekend naar Berlijn gaat is dit de ideale handleiding.

Uitgaan in zijn algemeen.

Er is genoeg te beleven in Berlijn, dat is één ding dat zeker is. Je vind er clubs, bars, festivals, straatfeesten en zelfs underground feestjes. Deze ”underground” feesten is zelfs iets waar Berlijn om bekend staat. Berlijn heeft volgens velen zelfs het grootste en meest gevarieerde uitgaansleven van Europa. Dit valt dan ook terug te zien in de cijfers, zo heeft Berlijn liefst 300 legale clubs, waar je voornamelijk electro/house en techno hoort. Logischerwijs is het aantal kroegen niet eens te tellen, aangezien je op iedere hoek van de straat er wel twee hebt. Daarnaast zijn er, zoals eerder gezegd, veel illegale feesten. In Nederland wordt getracht deze feesten zo snel mogelijk de kop in te drukken, in Berlijn gaat dat behoorlijk anders. Zo zijn de feesten wel illegaal in Berlijn, maar worden ze getolereerd zolang niemand er last van heeft.

Hotspots – clubs.

Veel clubs zijn gevestigd in het oosten van Berlijn, rond de Alexanderplatz en de Hackescher Markt. In West Berlijn zijn een aantal mooie clubs gevesigd op Potsdamer Platz.

Hotspots – Bars

Op Oranienburger Strasse vind je veel toeristische cocktailbars, waar gezelligheid en sfeer voorop staat. In deze bars staat multiculti voorop.

In de Bergmannstrasse vind je veelal echte Berlijners. Dit gebied kent een gevarieerd aanbod van cocktailbarretjes en alternatieve tentjes.

Uitgaansavonden

In Berlijn is het eigenlijk elke dag feest. Je kunt in ieder geval elke avond van de week op stap, het is dan ook vergelijkbaar met Amsterdam, maar gaat dan net nog een stapje verder! Wel komt het uitgaansleven wat later op gang, namelijk zo rond 1 uur ’s nachts. Tussen 2 en 3 is het in Berlijn op zijn drukst in de clubs. Dat het later op gang komt is ook niet zo vreemd, aangezien de clubs geen sluitingstijd hebben. Dit wordt bepaald door het aanwezige volk! Wel is het zo dat je af en toe geweigerd wordt aan de deur. Zo hebben de eigenaren het niet op grote groepen met enkel mannen. Er dienen altijd voldoende vrouwen binnen te zijn, is hun redenatie. Aanwezig zijn voordat de grote massa verschijnt biedt echter meestal uitkomst.

Nog meer voordelen aan Berlijn:

  • Bier op straat is legaal.
  • Gemiddeld goedkope entree- en drankprijzen in vergelijking met Nederland.
  • Veel en goedkope taxi’s.
  • Veel variatie aan bars, clubs, kroegen, mensen en subculturen.

Wanneer je niet overtuigd bent en een nóg bruisendere stad wilt, adviseer ik een vliegticket naar Miami te kopen. Dat is wat mij betreft toch wel de hotspot van de hele wereld.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram