Barcelona Blues

Barcelona Blues

Een weekend met je vrienden naar Barcelona is een prima gelegenheid om weer eens met de mannen bij te praten.

Pas wel op dat je geen Hangover-achtige taferelen krijgt, want de stad heeft er alle ingrediënten voor! Het maakt eigenlijk niet veel uit waar je hotel in Barcelona ligt want de stad heeft een prima metronet en de taxi’s kosten nog niet de helft van wat je in Nederland gewend bent te betalen.

Een bezoek aan Barcelona is natuurlijk niet compleet zonder een wedstrijd bij te wonen in Camp Nou, het wereldberoemde stadion van FC Barcelona. Bijzonder van dit stadion is dat het deels in de grond verzonken ligt.

Van buiten is het een betrekkelijk laag gebouw, maar als je er eenmaal binnenkomt krijg je onherroepelijk een wow-ervaring voor de kiezen. Die ervaring blijft de hele wedstrijd hangen als je Messi in actie ziet.

Bij Port Forum kun je Jet Ski’s huren voor € 100,– per uur, inclusief brandstof en verzekering. Iets dichterbij het centrum en voor een minder actieve bezigheid (bijvoorbeeld na een lange nacht) ligt het strand bij de Avinguda Litoral, waar de mooiste vrouwen van de stad zich verzamelen op een zonnige dag. Met een biertje in de hand is het hier helemaal niet slecht vertoeven.

Neem ’s avonds plaats aan een van de pokertafels in het Casino in Puerto Olimpico. Als je hier vanaf het bovengenoemde strand naartoe loopt kom je door een smalle passage met tientallen bars vol met mooie meiden. Hoewel er in de meeste tenten paaldanseressen voor het nodige decor zorgen zijn dit geen stripteaseclubs maar meer een soort over-the-top feesttenten zoals je die in Amsterdam ook wel vindt rondom het Leidseplein. Laat de Ramblas zoveel mogelijk links liggen, tenzij je graag wordt gerold terwijl je naar een krakkemikkig levend standbeeld aan het kijken bent. Barcelona is trouwens een extreem populaire bestemming, dus boek je anders kost het je klauwen vol geld.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram