Altijd al eens willen overnachten in een woonboot?

Altijd al eens willen overnachten in een woonboot?

De zomer is dan wel begonnen in Nederland. We zien er nog maar weinig van terug. Van de zonnige dagjes aan het terras waar wij Nederlanders zo van houden, hebben we nog maar mondjesmaat kunnen genieten.

Het is dan ook niet gek dat wij op zoek gaan naar andere alternatieven! Natuurlijk, wij Nederlanders zijn allemaal gek op de zon en reizen dan ook graag af richting Frankrijk of Spanje. Maar wat is er nu nog meer te doen in eigen land tijdens de zomermaanden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje Amsterdam met vrienden of familie. En dan hebben we het niet over een verschrikkelijk slecht jeugdhostel. Nee, geheel in stijl in een woonboot in de Amsterdamse grachten. We hebben ze allemaal wel eens zien liggen en onszelf afgevraagd hoe dat nou zou zijn om daar te wonen. Dat moet een unieke ervaring zijn, en die kun je nu zelf gaan beleven! Een absoluut unieke ervaring onder de vakantiehuizen in Nederland. Mocht je nou liever met vaste grond onder de voeten slapen kun je er ook altijd voor kiezen om te overnachten in de Pijp. Gezellig tussen de bruine kroegen en echte Amsterdammers.

Ga vanuit je slaapadres de stad in en ontdek alles wat Amsterdam te bieden heeft. Dan hebben we het niet alleen over het Leidseplein en Rembrandtplein maar juist de plekjes die door het massatoerisme nog niet ontdekt zijn. Wat dacht je van een heerlijk diner in een unieke ambiance bij het restaurant de Goudfazant bij het IJ? Absoluut een unieke ervaring.

Kortom, er is genoeg te doen in ons eigen land!

1 Reactie

  • Daniel Dekker
    18 juli 2012

    Er is zeker genoeg te doen. Vooral in Amsterdam. Wat in het artikel treffend wordt benoemd is dat de mensen allemaal weten wat een woonboot is en dat het typisch Amsterdams is, maar wat de mensen vaak niet weten is dat je er ook in kan overnachten. En ja dat is zeker een unieke ervaring. Ik ben al iets minder dan 10 jaar “woonboot fan”. Ik heb er geen geld voor om er zelf eentje in mijn bezit te hebben, maar ik grijp elke vakantie aan om toch op de grachten te zitten/slapen/… etc.
    Ik heb verschillende websites uitgeprobeerd maar ahamsterdam.com is toch wel een van de betere. Ze hebben een groot aanbod aan woonboten en de service is gewoon erg goed. (hoop dat het niet als reclame wordt gezien). Maar ik zelf heb veel problemen gehad met het zoeken van de juiste personen vandaar dat ik het wel even wil benoemen.

    Conclusie: Woonboot huren: Gewoon eens proberen, het is echt geweldig.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram