Hoe zit je weer beter in je vel? Nuttige tips!

tips beter in je vel

Hoe zit je weer beter in je vel? Nuttige tips!

Kun je wel een boost gebruiken? Met deze tips zul je snel weer beter in je vel zitten!

tips beter in je vel

Zit je de laatste tijd minder goed in je vel? Kan zeker gebeuren. Iedereen kan hier last van krijgen. Maar natuurlijk wil je er wel wat aan doen, om je snel weer de beste versie van jezelf te voelen. Op zoek naar nuttige tips? Lees dan verder.

Op zoek naar de oorzaak

Ga allereerst op zoek naar de oorzaak. Waardoor voel je je minder goed over jezelf? Dit kan uiteenlopende redenen hebben. Misschien zit je mentaal in de put. Of heb je de laatste tijd niet goed voor lichaam gezorgd en maakt dat je onzeker. Het helpt om vast te stellen wat er in jouw situatie speelt. Vervolgens kun je natuurlijk ook voor een gerichte oplossing zorgen.

Herstel je huid bijvoorbeeld met een hydraterende gezichtsolie. Het herstellen van je huid zorgt voor een stralende, jonger uitziende huid. Je vermindert de fijne lijntjes en verbetert de huidtextuur. Een vermoeide uitstraling van de huid verdwijnt zo juist weer naar de achtergrond. En dat telt natuurlijk zeker mee voor je looks.

Goed slapen

Slaap doet je goed! Tijdens je slaap herstelt immers je lichaam. Ook kom je mentaal tot rust. Een nieuwe dag begin je zo weer met goede moed. Toch komt lang niet iedereen aan voldoende nachtrust toe. Herkenbaar? Misschien ga je te laat naar bed toe, terwijl de wekker ’s ochtends vroeg weer gaat. Of kun je de slaap maar moeilijk vatten. Probeer daar dan zeker aan te werken.

Richt je slaapkamer extra comfortabel in, wat al kan helpen. Je wilt dat het er koel en donker is, en dat je bed optimaal ligt. Verminder je schermtijd ’s avonds. Een boek lezen maakt je bijvoorbeeld slaperiger. Als je beter slaapt, kom je ook weer af van bijvoorbeeld wallen onder je ogen.

Nog een gerichte stap die je hierin kunt zetten? Gebruik een serum vitamine C. Hiermee pak je donkere kringen en wallen aan, voor frissere, helderder uitziende ogen. Je vermindert er zowel blauwe als bruine donkere kringen onder je ogen mee.

Voldoende bewegen

Beweging zorgt er absoluut voor dat je weer beter in je vel gaat zitten. Ga daarom eens na, kom jij hier wel genoeg aan toe? Kies ook vooral een vorm van beweging uit die jij leuk vindt. Je kunt naar sportschool gaan, om daar oefeningen te doen. Maar als je dat niks vindt, zijn er nog veel meer sporten om uit te kiezen.

Misschien ben je wel op zoek naar de gezelligheid van een teamsport. Of wil je in de buitenlucht bewegen. Ga dan bijvoorbeeld hardlopen, wielrennen of klimmen. Ook mildere vormen van beweging tellen trouwens gewoon mee. Fiets naar je werk toe bijvoorbeeld. Of wandel iedere avond nog een mooie route, om de dag in rust af te sluiten.

Je kunt van beweging zeker een prioriteit maken in je leven. Het helpt je daarbij om op zoek te gaan naar het ideale beweegmoment op de dag. Dit ziet er in iedere planning weer anders uit. Ga je bijvoorbeeld eerder opstaan om te trainen, wil je direct na je werkdag sporten of kies je ervoor om na het avondeten nog in beweging te komen? Dat is uiteindelijk helemaal aan jou. Je kunt de verschillende opties uitproberen om te achterhalen wat je voorkeur hierin is.

Plezier maken

Maak je wel genoeg plezier in je leven? Misschien kom je daar maar moeilijk aan toe, omdat je agenda te vol is met afspraken en to do’s voor je werk. Maar plezier is juist essentieel om je tevreden te voelen over jezelf en je leven.

Initieer daarom weer eens vaker om iets te doen met je familie of vrienden. Gewoon een kop koffie drinken samen kan je dag al maken. Maar je kunt ook een activiteit verzinnen. Heb je bijvoorbeeld een vriend waarmee je een hobby deelt? Maak er werk van om hier samen mee aan de slag te gaan!

Met gerichte stappen voel je je weer beter over jezelf. Het kan best even tijd nodig hebben. Maar eraan werken laat je vaak al beter voelen. Met welke tip(s) ga jij aan de slag?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram