TRAILER: Ridley Scott’s ‘Gladiator II’ toont eindelijk eerste beelden

Gladiator II trailer

TRAILER: Ridley Scott’s ‘Gladiator II’ toont eindelijk eerste beelden

De eerste Gladiator II trailer is eindelijk onthuld door regisseur Ridley Scott en toont spectaculaire beelden en cast.

Acteur Paul Mescal schittert als een volwassen Lucius Verus in de trailer van het langverwachte Gladiator-vervolg van de iconische regisseur Ridley Scott. Maar liefst 24 jaar nadat de eerste film wereldwijd in première ging, speelt Gladiator II zich eveneens tientallen jaren na het origineel af.

Verus, de kleinzoon van de voormalige keizer Marcus Aurelius en de zoon van de huidige keizer Commodus, woont met zijn vrouw en kind in Numidië, buiten het Romeinse rijk. Een invasie onder leiding van generaal Marcus Acacius (Pedro Pascal) resulteert erin dat Verus gevangen wordt genomen en gedwongen wordt om als gladiator te vechten.

Naast Mescal en Pascal speelt Denzel Washington de machtsmakelaar Macrinus, terwijl Connie Nielsen haar rol uit de originele Gladiator-film opnieuw vertolkt. Nielsen speelt Lucilla, de moeder van Verus, al herkent ze hem, nadat ze haar zoon al tientallen jaren niet meer heeft gezien, niet meteen als hij in het veld vecht. Gedreven door woede zal Lucius in zijn eigen verleden moeten duiken om de kracht en het eergevoel te vinden om Rome in oude glorie te herstellen.

Derek Jacobi keert ook terug als senator Gracchus, die zich verzet tegen de snelgroeiende macht van de twee medekeizers Geta en Caracalla (respectievelijk Joseph Quinn en Fred Hechinger).

De previewclip van Gladiator II biedt een kijkje in de oplopende spanningen onder leden van het keizerlijke hof, samen met enkele spectaculaire gevechten die zich in de arena ontrafelen.

Bekijk de officiële Gladiator II trailer bovenaan. De film gaat op 14 november in de Nederlandse bioscoop in première.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram