Met deze 5 tips gaat je smartphone jaren langer mee

5 tips gaat je smartphone jaren langer mee

Met deze 5 tips gaat je smartphone jaren langer mee

Heeft jouw telefoon vaak kuren en overleeft hij jouw levensstijl niet per definitie? Met deze 5 tips gaat je smartphone jaren langer mee.

5 tips gaat je smartphone jaren langer mee

De afgelopen jaren is het leven door de torenhoge inflatie alsmaar duurder geworden. Naast je dagelijkse boodschappen, je hogere energierekening en de stijgende benzinerekening bij de pomp betaal je tegenwoordig meer voor smartphones. Dat heeft eveneens te maken met inflatie, maar ook met een wereldwijd chiptekort.Gemiddeld vervangen Nederlanders hun smartphone om de twee jaar. Maar: dat is dus zeker niet gratis of goedkoop. Investeer daarom in je bestaande smartphone en zorg ervoor dat je er langer gebruik van kunt maken om zo de kosten lager te houden. In dit artikel geven we je enkele tips.

1. Bescherm je telefoon meteen met een screenprotector

Hoewel je je smartphone echt niet in watten hoeft in te pakken op het moment dat je het toestel ergens mee naartoe neemt, is het wel goed om te weten dat je telefoon vanaf het begin beschermen altijd helpt. Om bijvoorbeeld krassen of barsten in het beeldscherm te voorkomen, is het aan te raden om een screenprotector zoals een screenprotector s23 of een protector voor je iPhone of ander merk te scoren.

Dat dunne laagje glas of folie is in verhouding veel goedkoper dan een volledig nieuw beeldscherm op je smartphone laten zetten. Koop ook een hoesje voor je telefoon dat in ieder geval de achterkant van je telefoon beschermt. Een beetje een goede case biedt ook bescherming voor de voorkant van je smartphone met bijvoorbeeld extra uitstekende bumpers.

2. Maak je smartphone af en toe eens goed schoon

Als er iets is waar veel mannen niet aan denken dan is het wel om hun telefoon af en toe even goed aan de buitenkant schoon te maken. Je smartphone beschikt namelijk over allerlei gaatjes en aansluitingen waar van alles in kan gaan zitten. Neem alleen al de aansluiting waar je de oplader in kunt steken. Dat is de ideale plek voor stof, zand en kruimels.

Wanneer dat in de aansluiting zit, merk je al gauw dat je telefoon niet meer laadt zoals het hoort. Vervolgens ga je aan de oplader trekken en duwen om maar die verbinding te maken. Dat is, logischerwijs, nog slechter voor je smartphone. Ga dus aan de slag met een zacht borsteltje of een houten tandenstoker om het stof te verwijderen. Maak ook regelmatig de knoppen en de achterkant van de telefoon schoon.

3. Ook ‘digitaal’ reinigen is van groot belang bij telefoon

Naast het fysiek schoonmaken van je smartphone is het nodig om je toestel ‘van binnen’ regelmatig een reiniging te geven. In andere woorden: ruim je telefoon op. Laat je smartphone niet vollopen met video’s en foto’s waar je toch nooit meer naar kijkt of apps die je amper gebruikt. Deze zorgen ervoor dat er meer opslagcapaciteit wordt gebruikt dan nodig, waardoor het toestel een stuk trager wordt.

Wil je je foto’s en video’s niet kwijtraken dan is het verstandig om deze direct op te slaan in de cloud. Dat kun je instellen op je smartphone, zodat je dat niet vergeet. Die beelden kun je vervolgens gewoon verwijderen vanaf je toestel. Waar je ook zeker eens in de zoveel tijd naar moet kijken, is de cache van je mobiele browser. Deze slaan zonder dat je het door hebt cookies en andere bestanden op die ruimte innemen.

4. Maak altijd gebruik van de correcte oplader

Tegenwoordig kun je overal opladers voor je mobiele telefoon en andere gadgets en elektronica scoren. De één is nog goedkoper dan de ander. Meestal heb je al zo een oplader voor een paar euro te pakken bij een winkel bij jou in de buurt. Maar: je moet goed letten op de kwaliteit van de opladers. Wat veel mensen niet weten, is dat goedkopere laders vaak niet over een chip beschikken die de spanning in de lader reguleert.

Dat kan ervoor zorgen dat er een hoge spanning vrijkomt die schade aan kan brengen aan de accu van je telefoon of aan de rest van de smartphone. Daarom is het verstandig om alleen gecertificeerde opladers te gebruiken zodat je zeker weet dat je smartphone niet beschadigt tijdens het opladen. Deze laders zijn misschien iets duurder, maar onthoud dat een beschadigde telefoon veel meer geld kost.

5. Installeer altijd de beschikbare updates op telefoon

Het maakt tot slot niet uit of je over een iPhone of een Samsung (of een andere smartphone met een Android besturingssysteem) beschikt; in beide gevallen krijg je te maken met updates. Deze updates zorgen ervoor dat je toestel goed beveiligd is en volledig up to date blijft. Daarmee kun je je smartphone gewoon blijven gebruiken zoals het hoort en blijven bepaalde apps bijvoorbeeld in gebruik.

Extra tip: om niet te vergeten dat je je toestel moet updaten, is het aan te raden om ‘automatisch updaten’ in te stellen. In dat geval hoef je soms alleen nog maar toestemming te geven, waarna de update op de achtergrond geïnstalleerd wordt. Kortom: door je smartphone goed te verzorgen en door een beetje lief te zijn voor het toestel kun je nog jarenlang genieten van het toestel.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram