Hyundai herschept zijn allereerste auto, de Pony Coupe Concept

Hyundai Pony Coupe Concept

Hyundai herschept zijn allereerste auto, de Pony Coupe Concept

De nieuwe Hyundai Pony Coupe Concept is een herschepping van de allereerste auto van het merk. Elke detail is zo fraai als in 1974.

Hyundai Pony Coupe Concept

Voor zijn nieuwste auto-meesterwerk blikt Hyundai terug op het verleden, en dan specifiek de allereerste auto die het merk ooit heeft gemaakt. Bijna 50 jaar na het debuut, heeft Hyundai de Pony Coupe Concept opnieuw gemaakt, een auto die diende als blauwdruk voor zijn eerste klantgerichte auto’s.

We zien pure nostalgie uit de jaren 70. Het bijzondere aan het opnieuw gecreëerde concept is dat het 100% trouw is aan het origineel, zonder moderne toeters of bellen. In plaats daarvan vinden we de platte voorkant geaccentueerd met gele gloeilampen, vierspaaks chromen velgen aan de zijkanten en een groot aantal materialen die rechtstreeks uit 1974 komen.

De auto is ontworpen in samenwerking met de man die hem oorspronkelijk heeft ontworpen, de Italiaan Giorgetto Giugiaro. Tegen TopGear zei hij: “Ik was eerst sceptisch omdat ik Hyundai Motor toen nog niet kende. We waren allemaal onder de indruk van de passie en inzet van de ingenieurs van Hyundai. Ze waren scherp, nieuwsgierig, open en enorm leergierig.”

Destijds was de Pony Coupe Concept een visie op de toekomst. Ironisch genoeg valt hij nu ruimschoots binnen de huidige designtaal van Hyundai, zoals de IONIC 6 elektrische auto.

Vasthoudend aan het klassieke thema, beschikt de Hyundai Pony Coupe Concept ook over een typisch stadsautomotor uit de jaren 70: een 1,2-liter viercilinder met 81 pk.

Bekijk hieronder meer beelden van de Hyundai Pony Coupe Concept.

Hyundai Pony Coupe Concept

Hyundai Pony Coupe Concept

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram