INVESTEREN: Denk in plaats van Bitcoin eens aan het investeren in whisky

Investeren in whisky

INVESTEREN: Denk in plaats van Bitcoin eens aan het investeren in whisky

Zoek je naar tips voor investeren en mooie rendementen? Denk in plaats van Bitcoin eens aan het investeren in whisky.

Investeren in whisky

De risicovolle Bitcoin lijkt zijn gloriejaren te hebben gehad, geld op de spaarrekening levert geen drol meer op en de aandelenmarkt is enorm onzeker. Hoe kun je als mens tegenwoordig nog een beetje bijverdienen? Je zult het niet denken, maar van een goede fles whisky kan niet alleen jij maar ook je bankrekening genieten. Investeren in whisky is hot en wij vertellen je hoe je hiervan profiteert.

Je hebt er vast wel eens iets over gelezen: oudere whisky’s, ooit aangeschaft voor een prikkie of gevonden in de kelder van opa, die nu voor astronomische bedragen over de toonbank gaan. Zo werd in 2019 de Macallan 1926 whisky verkocht voor maar liefst 1,7 miljoen euro. Dit voorbeeld zegt eigenlijk al genoeg: whisky is vloeibaar goud. Waarom? Omdat de waarde van de sterke drank de afgelopen jaren flink is gestegen en er steeds meer vraag is naar zeldzame flessen. Tijd dus om te investeren in whisky.

Investeren in whisky? Het geld zit in Schotse single malts

Bij de economieles leerden we het al: het draait allemaal om vraag en aanbod. Bij exclusieve single malt whisky – en vooral als we het over degene uit Schotland hebben – is de vraag hoog en het aanbod laag. De uitkomst raad je al, namelijk torenhoge prijzen. De vraag naar Schotse single malt whisky is zo hoog omdat de flessen enorm zeldzaam zijn.

Single malt betekent dat het product uit één specifieke distilleerderij komt en niet wordt gemengd met whisky uit andere distilleerderijen. Maar twaalf procent van alle Schotse whisky wordt gebotteld als single malt en nog geen één procent is op dit moment twintig jaar of ouder. En hoe ouder de whisky, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de waarde. Daarbij kun je een unieke, jarenoude batch nu eenmaal niet even snel bijbrouwen, waardoor de verwachting is dat het tekort nog tien tot vijftien jaar aanblijft. Wie nu een mooie fles op de kop tikt, kan zich wellicht over een paar jaar rijk rekenen.

Gegarandeerd succes met deze tips

Een grote zak geld heb je niet nodig als je wil investeren in whisky: iedereen kan instappen. Belangrijk is wel om de juiste fles aan te schaffen. Hier enkele tips:

  • Oud is goud: van een veertig jaar oude whisky zijn er simpelweg minder dan van een tien jaar oude;
  • Whisky’s van gesloten distilleerderijen zijn populair;
  • De eerste batch van een nieuwe distilleerderij is vrijwel altijd een knaller;
  • Limited editions van bekende whiskymerken zijn uiteraard gewild;
  • Zoek een whisky die afkomstig is uit een kleine lichting;
  • Kies voor grote namen: Macallan, Ardberg. Laphroaig en Glendronach zijn toppers.

Beleggen zoals de big boys

Heb je geen bal verstand van whisky? No worries. Naast een verzameling thuis aanleggen, kun je investeren in whisky onder begeleiding van een gespecialiseerde vermogensbeheerder in whisky. Vanaf een bepaalde inleg vinden zij de meest unieke, premium Schotse single malt whisky’s om te verhandelen en slaan deze op in een kluis of in een douane-entrepot in Schotland. Daarbij begeleiden ze je om maximaal rendement te behalen en krijg je aan het einde van de looptijd hulp bij de verkoop. Oftewel: zorgeloze vermogensgroei. Wie wil dat nou niet?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram