Hoe moet je jouw autoverzekering kiezen?

autoverzekering kiezen tips

Hoe moet je jouw autoverzekering kiezen?

Hoe moet je jouw autoverzekering kiezen? Een nieuwe autoverzekering betekent dat je op een aantal zaken goed moet letten.

autoverzekering kiezen tips

Een auto kopen is vaak een grote investering en daarom wil je hier geen risico’s mee lopen. Omdat de kans groot is dat wanneer je schade aan je wagen oploopt, de kosten sterk zullen stijgen, is het niet alleen verstandig om een goede autoverzekering af te sluiten, het is ook verplicht om je wagen te laten verzekeren. Je kunt kiezen uit meerdere soorten verzekeringen en het is goed om de opties eens na te gaan. Zo kun je een passende autoverzekering afsluiten waarmee je jezelf een hoop problemen bespaart. Hoe dat zit, leggen wij je graag uit.

Een verzekering bespaart je veel ellende

De autoverzekering is in Nederland verplicht gesteld om ervoor te zorgen dat een ongeluk je niet in de financiële afgrond stort. De verzekering is er op gericht om de schade van de tegenpartij te dekken. Heb jij zelf bijvoorbeeld een heel oude auto met een zeer lage dagwaarde, dan kun je beter een andere goedkope wagen kopen in plaats van dat je je schade herstelt. Maar bots jij met je oude wagen tegen een gloednieuwe, dure auto, dan draai jij ook op voor deze kosten en dat kan je veel financiële problemen opleveren. Met de verplichte autoverzekering, zorg je ervoor dat je de schade van de tegenpartij kunt vergoeden.

Welke verzekering kiezen?

Als je je wagen wilt verzekeren, moet je kijken naar de leeftijd van je auto. Is de wagen het waard om optimaal verzekerd te worden? Wil je bijvoorbeeld een auto van vijftien jaar oud verzekeren, dan is de WA-basisverzekering voldoende. Wil jij bijvoorbeeld een autoverzekering voor je Audi die je net nieuw gekocht hebt, dan is het verstandig om een allriskverzekering af te sluiten. Deze verzekering onderscheidt zich van de anderen omdat deze optie ook de schade aan jouw wagen vergoedt. Het herstellen van de schade aan een nieuwe auto, kan namelijk bijna altijd uit en is voordeliger dan een nieuwe auto kopen. Vandaar dat voor nieuwe auto’s vaak aangeraden wordt om geen risico’s te nemen en om een verzekering te kiezen die alle risico’s dekt.

Bekijk de aanvullende opties

Een verzekering voor je auto bestaat uit twee onderdelen: de verplichte basis en daarnaast de aanvullende opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pechhulp. Kom je onverhoopt een keer langs de kant van de weg te staan met pech, dan kun je contact leggen met je verzekeraar die een specialist langs zal sturen om je te helpen. Heb jij dure accessoires aan je auto laten aanbrengen? Dan kun je deze ook apart laten verzekeren. Zo wordt schade of diefstal aan of van jouw dure velgen gedekt. Neem jij vaak mensen mee in je auto? Overweeg dan eens de inzittendenverzekering.

Hoe meer aanvullende opties je kiest, hoe meer voordeel je kunt pakken. Kijk daarom wat jouw verzekeraar te bieden heeft en stel vandaag nog een verzekering op maat samen.

Succes met een autoverzekering kiezen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram