WONEN: Deze 5 populaire huisplanten misstaan in geen enkel interieur

5 populaire huisplanten

WONEN: Deze 5 populaire huisplanten misstaan in geen enkel interieur

Deze 5 huisplanten zijn populair en passen in elk interieur. Zoek jij nog mooie planten voor thuis, overweeg dan deze mooie planten eens.

5 populaire huisplanten

Als het gaat om het decoreren van ons huis, zijn planten de laatste jaren steeds populairder geworden. Het toevoegen van een aantal groene vrienden kan niet alleen onze ruimtes opfleuren, maar kan ook bijdragen aan gezonder en meer ontspannen wonen. Maar welke planten zijn nu het populairst?

Hieronder vind je enkele van de meest geliefde kamerplanten van dit moment.

  1. Monstera Deliciosa De Monstera Deliciosa, ook wel bekend als de gatenplant, is een echte klassieker. Met zijn grote bladeren met gaten erin, voegt hij een tropisch tintje toe aan elk interieur. Deze plant is niet alleen mooi om te zien, maar ook makkelijk te verzorgen. Hij heeft niet veel water nodig en doet het goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.
  2. Pilea Peperomioides De Pilea Peperomioides, ook wel bekend als de pannenkoekenplant, is een favoriet onder plantenliefhebbers vanwege zijn schattige ronde bladeren. Deze plant is makkelijk te verzorgen en groeit snel, waardoor hij ideaal is voor mensen die net beginnen met het verzorgen van planten. Hij houdt van licht, maar niet van direct zonlicht en heeft af en toe wat water nodig.
  3. Sansevieria De Sansevieria, ook wel bekend als de vrouwentong, is een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Deze plant kan goed tegen droge lucht en heeft maar af en toe water nodig. Daarnaast staat hij erom bekend dat hij de lucht zuivert en een gezonde omgeving creëert. Er zijn veel verschillende soorten Sansevieria, van de lange rechte bladeren tot de gevouwen bladeren.
  4. Ficus Lyrata De Ficus Lyrata, ook wel bekend als de vioolbladplant, heeft grote, glanzende bladeren in de vorm van een viool. Deze plant is een statement piece en voegt een vleugje elegantie toe aan elk interieur. Hij houdt van licht, maar niet van direct zonlicht en heeft regelmatig water nodig om te gedijen.
  5. Calathea De Calathea is een van de meest populaire kamerplanten van dit moment. Hij heeft prachtige patronen op zijn bladeren en beweegt zelfs een beetje als hij water nodig heeft. Deze plant is een beetje veeleisender dan sommige andere planten op deze lijst, maar hij is het zeker waard. Hij heeft regelmatig water nodig en houdt van licht, maar niet van direct zonlicht.

O je nu een plantenliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je huis op te fleuren, deze vijf planten zijn zeker het overwegen waard. Met hun prachtige bladeren en gemakkelijke verzorging, zijn ze de perfecte aanvulling op elk huis. Ga jij voor een van deze vijf of toch voor Geraniums?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram