WONEN: Nieuwe salontafel nodig? Kies voor een organische vorm

WONEN: Nieuwe salontafel nodig? Kies voor een organische vorm

Heb je een nieuwe salontafel nodig? Kies voor een organische vorm en geef jouw interieur een nieuwe wending.

Terug naar de natuur, dat is zo een beetje de mooiste trend van de afgelopen jaren sinds we de bossen, velden, heiden en de rest van de natuur weer hebben ontdekt. Het bracht en brengt ons rust in barre tijden, de hoognodige zuurstof en zeker ook een mooi uitzicht. Dit buitengevoel willen we daarom ook graag in huis halen. En daarom zien we al een tijdje dat ronde, natuurlijke en grillige organische vormen helemaal de trend zijn voor meubels en met name salontafels.

Online ontdek je de mooiste salontafels met organische vormen, maar laten we eerst hier ontdekken wat organische vormen kunnen uitstralen binnen jouw interieur.

Bomen; oerkracht van de natuur

Organische salontafels worden vaak gevormd naar de gelijkenis van doorsnedes van bomen, ook als ze al niet van echt hout gemaakt worden. Bomen vormen de oerkracht van de natuur en deze oerkracht misstaat zeker niet in een chic, natuurlijk interieur. Houd je van houten meubels, kies dan voor een nieuwe salontafel met een houten look, want dat past bijvoorbeeld beter bij je houten vloer. Riet en bamboe zijn overigens ook heel fijne, mooie, natuurlijke materialen om te kiezen in een natuurlijk interieur.

Industrieel of modern

Wil je toch meer een industriële look, dan kun je kiezen voor organische salontafels van bijvoorbeeld ijzer, marmer, glas of kunststof. Deze laatste twee passen ook heel goed in een moderne woning. En wat dacht je versteend hout? Hiermee combineer je de organische kracht van bomen met de moderne uitstraling van steen. Dit materiaal vormt een echte eye catcher en zal zeker zorgen voor een praatje over waar je organische salontafel van gemaakt is.

Speels en uitnodigend

Combineren met andere meubels

Het is overigens aan te raden om de organische vormen hier en daar in het interieur terug te laten komen, zodat rechte lijnen en organische, ronde vormen een perfecte harmonie creëren in je woning. Leg bijvoorbeeld ronde onderzetters op je nieuwe salontafel, plaats een plant op een bijpassend bijzettafeltje en hang een spiegel op in een organische vorm. Zo komen de vormen hier en daar terug en maak je een geheel van je interieur. Maar zet ook gerucht een industriële kast in de kamer met rechte lijnen. Zolang de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd maak je er altijd een harmonieus geheel van. Het is goed om dat niet uit het oog te verliezen.

Grillig, rond en vloeiend

Er zijn verschillende organische vormen om uit te kiezen. Wil je echt all-in gaan met deze vormen, dan kun je voor een grillige vorm kiezen waarbij verschillende rondingen en inhammen het tafelblad van de salontafel op een prachtig fjordenstelsel laat lijken.

Je kunt ook kiezen voor een asymmetrische vorm waarbij er een driehoekige of ovaalachtige vorm is gebruikt. Deze vorm geeft de tafel een heel eigen uiterlijk, waardoor het bijvoorbeeld heel goed past bij een hoekbank. Overigens kun je eveneens voor een setje van twee organische salontafeltjes gaan, waarbij de ene net wat lager is dan de ander. Hierdoor creëer je een speels terrasseneffect wat ook de ruimte weer doorbreekt.

Ga in ieder geval altijd voor vloeiende vormen zonder puntige hoeken als je kiest voor een organische salontafel. Deze zal namelijk het mooist in het oog springen en je interieur helemaal compleet maken. Bovendien bieden deze voldoende ruimte voor lekkere hapjes en drankjes.

Wordt jouw nieuwe salontafel ook organisch van vorm?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram