Audemars Piguet’s ‘End of Days’ Royal Oak Offshore Chronograph maakt comeback

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph End of Days

Audemars Piguet’s ‘End of Days’ Royal Oak Offshore Chronograph maakt comeback

De Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph End of Days is terug en is gemodelleerd naar Arnold Schwarzenegger’s horloge in de film.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph End of Days

Ter viering van het 30-jarig jubileum van de Royal Oak Offshore dit jaar heeft Audemars Piguet bevestigd dat er in 2023 vier nieuwe chronografen zullen worden onthuld. Een daarvan is de 26420CE, een nieuw leven ingeblazen model gebaseerd op de ref. 25770SN gedragen door Arnold Schwarzenegger in de actiehorrorfilm End of Days uit 1999.

François-Henry Bennahmias, CEO van AP legt uit dat de oorspronkelijke samenwerking ook het begin markeerde van de voortdurende trend voor het huis om gelimiteerde uurwerken van beroemdheden te produceren. Hij legt uit: “De samenwerking met Arnold Schwarzenegger voor de Royal Oak Offshore End of Days in 1999 hielp om de collectie op de kaart te zetten, vooral in de straatcultuurscene. Voor het 30-jarig jubileum van de Offshore was het voor ons een voor de hand liggende keuze om hulde te brengen aan dit iconische uurwerk.”

De nieuwe tijdteller wordt gepresenteerd in een zwarte keramische kast van 43 mm met bijpassende drukknoppen en een geschroefde kroon, allemaal in afwisselend gesatineerde en gepolijste afwerkingen. Dit gaat vergezeld van de acht kenmerkende schroeven op de achthoekige bezel. De wijzerplaat is versierd met het nieuwe Mega Tapisserie-patroon, compleet met gele accenten, dat knipoogt naar het originele model uit 1999. Binnenin het uurwerk loopt AP’s 4401 zelfopwindende flyback chronograaf uurwerk, dat ook zichtbaar is door de achterkant van de saffierkristallen kast. Bovendien wordt de nieuwe Offshore geleverd met een zwarte kalfsleren band die is gemaakt om het uiterlijk van geweven textiel na te bootsen. De bandjes zijn afgewerkt met contrasterende gele stiksels die het kleurenschema van de wijzerplaat weerspiegelen.

Het Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph End of Days Revival-uurwerk is gelimiteerd tot 500 exemplaren, waarbij de prijs op aanvraag is. Volgens Hodinkee zou het klokje ongeveer $ 60.300 kosten.

Ga voor meer informatie over het horloge naar de officiële website van Audemars Piguet.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph End of Days

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram