TAG Heuer viert de 60e verjaardag van de Carrera met nieuwe “Glassbox”-modellen

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer viert de 60e verjaardag van de Carrera met nieuwe “Glassbox”-modellen

TAG Heuer viert de 60e verjaardag van de Carrera met nieuwe TAG Heuer Carrera “Glassbox”-modellen, geinspireerd door het originele model uit 1963.

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer schrijft een nieuw hoofdstuk in zijn legendarische bestaan, met twee nieuwe modellen die moderniteit en prestatie combineren. Het Carerra-model van het merk viert zijn 60e verjaardag en dat wordt gevierd met deze bijzondere lancering. De originele TAG Heuer Carrera werd geboren uit de liefde van de jonge Jack Heuer voor racen, omdat hij werd geïnspireerd door de Carrera Panamericana-race in Mexico.

In de jaren vijftig was de Carrera Panamericana een legendarische race die de aandacht trok door zijn gevaarlijke wegen en gewaagde snelheden. Jack Heuer was gecharmeerd van het verhaal van de opmerkelijke race en besloot er een nieuwe lijn chronografen voor polshorloges naar te vernoemen. De race weerspiegelde precies wat Heuer wilde dat het uurwerk belichaamde: durf en traditie.

In 1963 debuteerde Heuer met de Heuer Carrera, die pronkte met een kenmerkende stijl die functionaliteit, schoonheid en ambitie combineert. Het horloge siert nu de polsen van trendsetters en beroemdheden zoals Mick Jagger en Ryan Gosling, dus het was als een tweede natuur voor het merk om het model op te frissen door een eigentijdse lens.

Ter ere van de zestigste verjaardag van de Carerra introduceert TAG Heuer de “Glassbox” Carrera Chronograph en de “Glassbox” Carrera Chronograph Tourbillon. Beide nieuwe modellen zijn herwerkt om vorm en functie te verbeteren, met roestvrijstalen kasten bedekt met saffierkristallen. Afgeleid van de koepelvormige hesalietkristallen bovenop de Heuer Carrera-modellen uit de jaren 70, bevatten deze nieuwe kristallen vlakken een subtiele kromming zodat ze vanuit een breed scala aan hoeken kunnen worden gelezen.

Andere nieuwe ontwerpaspecten zijn onder meer nieuwe pushers en kalfsleren riemen. De TAG Heuer Carrera Chronograph is er in twee versies. De ene toont een gestroomlijnde, zwart-zilveren “reverse panda”-wijzerplaat, geïnspireerd door enkele van de meest begeerde Heuer-modellen uit de jaren 60 – de reference 3147 Dato 12 en de reference 2447 NS. Het andere beschikbare bijgewerkte Carrera Chronograph-model heeft een kenmerkende blauwe wijzerplaat met een diepblauwe leren band van kalfsleer.

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

De “Glassbox” TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon is de eerste in zijn soort voor het merk en vormt een sierlijk zusterhorloge voor de eerder uitgebrachte Carerra tourbillon-uurwerken met grotere, meer atletische kastontwerpen. Deze nieuwe stijl deelt veel kwaliteiten met de nieuwe TAG Heuer Carrera chronograaf, hoewel de wijzerplaat verhoogd is met een opening op 6 uur die pronkt met een tourbillonkooi en een kast van 42 mm. Het klokje wordt aangedreven door het eigen tourbillon-uurwerk van het merk, de TH20-09, dat wordt ondersteund door een gangreserve van 65 uur. Qua ontwerp heeft het horloge diep azuurblauwe subdials, levendige oranje details over elke uurmarkering en een driehoekige secondewijzer.

In elk van de nieuwe niet-tourbillon-uurwerken vind je een verbeterd Heuer 02-uurwerk, genaamd TH20-00, ontwikkeld voor geavanceerde bediening. Dit revolutionaire TH20-00-uurwerk heeft nu een oscillerend gewicht met bidirectionele wikkeling en verhoogde afwerkingen.

De nieuwe TAG Heuer Carrera “Glassbox”-modellen eren het verleden en maken tegelijkertijd de weg vrij voor de toekomst van het merk. Beide modellen hebben een garantie van vijf jaar en kunnen sinds april 2023 worden gekocht op

Ga jij de TAG Heuer Carrera “Glassbox” kopen?

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

 

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

TAG Heuer Carrera "Glassbox"

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram