Op een milieuvriendelijke manier naar evenementen gaan is zeker mogelijk

milieuvriendelijke evenementen

Op een milieuvriendelijke manier naar evenementen gaan is zeker mogelijk

Op een milieuvriendelijke manier naar evenementen gaan is zeker mogelijk. Lees mee hoe ook jij jouw dagelijkse steentje kunt bijdragen.

milieuvriendelijke evenementen

Dol op evenementen bezoeken en doe je dat het liefst zo veel en zo vaak mogelijk? Dan zijn er natuurlijk tal van leuke gelegenheden en bestemmingen waar je naartoe kunt gaan. Ben je ondertussen bewust bezig met het milieu, het klimaat en wil je een steentje bijdragen? Dan geven we je een paar tips waarmee een fervent evenementenbezoeker zijn voordeel kan doen.

Ga op zoek naar evenementen bij jou in de buurt

Als je graag naar evenementen gaat en een brede interesse hebt, is het vaak niet al te moeilijk om leuke bestemmingen te vinden. Kijk zeker eerst ook eens wat er allemaal bij jou in de buurt te doen is. De een woont in een omgeving waar veel wordt georganiseerd terwijl het bij de ander allemaal net wat rustiger is maar er is altijd wel wat te doen. Je moet er soms alleen even goed naar zoeken hoewel het in het hoogseizoen natuurlijk druk genoeg is met van alles en nog wat. Heb je een leuk evenement in de buurt gevonden? Dan is het slim om er met de fiets naartoe te gaan. Goed voor het milieu en voor je eigen conditie en het kost je geen extra brandstof.

Ga met het openbaar vervoer

Heb je je zinnen gezet op evenementen die net wat verder weg zijn maar waar je wel heel graag naartoe wilt? Dan kun je zeker overwegen om met het openbaar vervoer te gaan. Bij grote evenementen is dat altijd prima geregeld dus ook voor jou wordt het dan makkelijker om er naartoe te gaan. Bekijk op voorhand goed alle mogelijkheden en stippel je reis uit. Dat geeft al veel voorpret en zo weet je zeker dat je snel op de plaats van bestemming aankomt.

Rijd elektrisch

Liever met de auto? Dan kun je het milieu ook sparen door elektrisch te rijden. Heb je zelf geen eigen auto maar moet je die huren? Ga dan zeker voor elektrisch want hiermee verminder je de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk, want er worden geen fossiele brandstoffen meer gebruikt. Als je een elektrische auto huurt zal de accu bij vertrek vol zijn maar onderweg opladen is tegenwoordig ook geen enkel probleem meer. Je hoeft echt niet lang te zoeken naar een laadpaal onderweg want deze zijn er genoeg te vinden. Kijk op voorhand even waar ze staan en wat voor laadpas je nodig hebt en je kunt met een gerust hart op pad gaan.

Duurzaamheid op het evenement zelf

Op evenementen zelf wordt tegenwoordig ook de nodige aandacht besteed aan het milieu en dat is alleen maar goed. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van herbruikbare bekers in plaats van wegwerp, minder plastic en het netjes scheiden van afval. Als iedereen zich daar netjes aan houdt, leveren we allemaal al een goede bijdrage aan een beter milieu.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram