Rolex bouwt drie nieuwe fabrieken om de stijgende vraag bij te houden

Rolex bouwt drie nieuwe fabrieken

Rolex bouwt drie nieuwe fabrieken om de stijgende vraag bij te houden

Rolex bouwt drie nieuwe fabrieken om de stijgende vraag bij te houden. De tijdelijke fabrieken gaan binnen twee jaar nieuwe horloges produceren.

Rolex bouwt drie nieuwe fabrieken

Om aan de toegenomen vraag te voldoen, bouwt de luxe Zwitserse horlogemaker Rolex drie tijdelijke fabrieken om de productiecapaciteit te vergroten. Welke modellen de nieuwe fabrieken gaan fabriceren is nog onduidelijk.

WatchPro gaf vorig jaar aan dat Rolex al plannen had gemaakt om de stijgende vraag te evenaren met een $ 1 miljard kostende fabriek om de horlogeproductie te vergroten. De fabriek in Bulle, West-Zwitserland, heeft een oppervlakte van 100.000 vierkante meter en moet tot 2.000 werknemers kunnen faciliteren. Het gebouw zal echter in 2029 worden opgeleverd en de horlogemaker moet nu een meer kortetermijnoplossing vinden voor de ongekend grote vraag.

Om in een hoger tempo aan de behoeften te voldoen, bouwt het horlogebedrijf drie tijdelijke faciliteiten die tegen 2025 horloges voldoende kunnen produceren. Andy Hoffman van Bloomberg meldt dat “de bouw van de faciliteiten in Fribourg later dit jaar beginnen.” Rolex heeft al tot 300 medewerkers geworven en opgeleid. Het is momenteel onduidelijk welke uurwerkdisciplines in de nieuwe faciliteiten zullen worden overgenomen.

Rolex heeft bevestigd dat de bouw van alle vier de nieuwe permanente en tijdelijke faciliteiten later dit jaar zullen beginnen. In reactie op Bloomberg zei Rolex: “De nieuwe productielocatie in Bulle zal Rolex, net als deze drie tijdelijke installaties, in staat stellen zijn productiecapaciteit uit te breiden, de groei te ondersteunen en aan de steeds toenemende vraag te voldoen.”

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram