Porsche lanceert binnen tien jaar de volledig elektrische Cayenne-SUV

elektrische Porsche Cayenne SUV

Porsche lanceert binnen tien jaar de volledig elektrische Cayenne-SUV

Een volledig elektrische Porsche Cayenne SUV is er binnen tien jaar, wat in lijn ligt met de verschuiving van het merk naar elektrische voertuigen in 2030.

elektrische Porsche Cayenne SUV

Porsche zal naar eigen zeggen binnen tien jaar volwaardig de overstap hebben gemaakt richting van een EV-centrisch bedrijfsplan. Gevolg hiervan is dat we gegarandeerd een elektrische Porsche Cayenne SUV krijgen binnen tien jaar.

Terwijl Porsche-consumenten nog steeds wachten op de beloofde volledig elektrische Porsche Macan die eraan komt, bevestigde de CEO van het bedrijf, Oliver Blume, op de jaarlijkse persconferentie van eerder deze week dat de populaire Porsche Cayenne zal arriveren in een geheel- elektrische versie in de tweede helft van dit decennium. Dit zal de vierde EV van het bedrijf zijn die naar verwachting rond die tijd zal verschijnen.

Het nieuws is niet verwonderlijk, aangezien vrijwel alle fabrikanten van luxe auto’s hard op weg zijn naar EV-modellen. Het merk bevestigde in 2020 ook een elektrische Macan, wat aangeeft dat de andere modellen van Porsche waarschijnlijk zullen volgen. Hoewel er niet veel werd onthuld over de auto, zei Blume wel dat de elektrische Porsche Cayenne gebaseerd zal zijn op de vierde generatie van de SUV en niet op de derde. Hoewel bevestigd, hoeven consumenten niet te verwachten dat de elektrische auto de komende jaren al bij de dealer zal staan.

Eerder maakte Blume ook al bekend dat Porsche afgelopen zomer bezig was met de ontwikkeling van een geheel nieuwe elektrische SUV. De EV heeft nog geen naam, maar zal naar verwachting een hogere klasse hebben dan de Macan en Cayenne. Tegen de tijd dat deze naamloze SUV en de Cayenne op de markt komen, zal Porsche waarschijnlijk vijf EV’s in de line-up hebben.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram