BEVESTIGD: Elektrische Lamborghini Urus SUV komt in 2029

Elektrische Lamborghini Urus SUV 2029

BEVESTIGD: Elektrische Lamborghini Urus SUV komt in 2029

Een elektrische Lamborghini Urus SUV komt in 2029 naar de dealer. Lamborghini meldde eerder dat de Urus diens best verkochte model ooit is.

Elektrische Lamborghini Urus SUV 2029

Lamborghini’s immer populaire Urus SUV komt in 2029 naar de markt als een elektrische auto. Het nieuws werd bevestigd door de CEO zelf. Ga jij de elektrische Urus bestellen?

CEO Stephan Winkelmann sprak met journalisten tijdens een preview van het Sant’Agata-evenement van het bedrijf en bevestigde dat er, een jaar nadat het merk officieel zijn eerste volledig elektrische voertuig in 2028 heeft gelanceerd, een nieuwe generatie van de krachtige SUV zal introduceren.

Winkelmann vertelde: “In ’28 en ’29 hebben we onze eerste twee BEV’s. We zullen een vierde model krijgen, dus vandaag hebben we drie modellen. Het zal de eerste zijn die volledig een BEV-auto is in 2028. En dan is er in 2029 de nieuwe Urus.” Met de eerste twee EV’s zullen de twee auto’s de totale uitstoot van het merk met 80% verlagen ten opzichte van de huidige productie.

Momenteel is het Italiaanse supercarbedrijf van plan om zijn Urus-model tegen 2024 te hybridiseren. Winkelmann zei: “Dit jaar en volgend jaar gaan we al onze line-ups hybridiseren. De eerste is de positioneringsauto, dus de echte Lamborghini, het topje van de speer binnen onze line-up.” Met betrekking tot de Urus voegt hij eraan toe: “En dan modelleren we de Urus als een hybride in 2024. En aan het einde van ’24 komt de gloednieuwe Huracán op de markt.”

Vorig jaar kondigde Lamborghini aan dat de Urus geschiedenis heeft geschreven als best verkochte model. Het valt nog te bezien of de auto na de EV-veranderingen aan de top zal staan.

Ga jij de elektrische Lamborghini Urus SUV in 2029 bestellen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram