Maserati onthulde zijn MC20 GT2-raceauto

maserati mc20 gt2

Maserati onthulde zijn MC20 GT2-raceauto

De Maserati MC20 GT2-raceauto is onthuld. De nieuwe bolide keert terug naar de hoogtijdagen van de heerschappij van het merk met de MC12 GT2.

maserati mc20 gt2

Maserati onthulde zijn MC20 in september 2020 en sindsdien regende het bijzondere momenten, zoals de editie met David Beckham, de Red Dot Award en de lancering van de MC20 Spyder. Nu heeft Maserati een nieuwe traktatie voor ons in petto met de MC20 GT2-raceauto.

Met de MC20-raceauto hoopt het merk zijn overwinningen en erfenis van racen in de GT2-kampioenschappen nieuw leven in te blazen. Dit op basis van zijn formidabele MC12-machine.

Om dergelijke prestaties te bereiken, werkte het engineering- en ontwerpteam van Maserati samen met zijn interne specialisten, Centro Stile Maserati. De nieuwe auto neemt de Nettuno V6-motor uit de auto voor op de openbare weg en schroeft de zaken op. Hoewel nieuwe vermogens- en prestatiecijfers nog moeten worden onthuld, is het onvermijdelijk dat de drie-liter turbomotor voldoet aan de GT2-racevoorschriften, waardoor een eerlijke en evenwichtige concurrentie tussen elke auto wordt gegarandeerd.

Wat Maserati echter heeft gedaan om de MC20 GT2 uniek te maken, is de kuip volledig uit koolstofvezel te vervaardigen, waarbij dit frame is gebruikt om een composietlichaam bovenop te bouwen met snelspanpanelen voor optimale vervanging van componenten. Uiteraard is de bolide uitgerust met een sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen, een volledig instelbare vering, 18-inch lichtgewicht wielen en ruiten van plexiglas om het gewicht laag te houden.

Hoewel de auto duidelijk gebaseerd is op de weg-legale versie, is er veel aerodynamisch werk verricht om ervoor te zorgen dat de GT2 aan het circuit blijft plakken, met meer neerwaartse druk aan de voor- en achterkant om de boel op zijn plaats te houden. Volledig elektrische stuurbekrachtiging houdt het ook licht en wendbaar aan de voorkant, terwijl het vermogen alleen naar de achterwielen wordt gestuurd.

Andrea Bertolini, testrijder van Maserati, zei over het Maserati MC20 GT2-project:

“De eerste paar dagen zijn altijd vrij uniek, vooral voor mij toen ik het geluk had om Maserati naar succes te brengen tijdens de GT1 Wereldkampioenschappen, waar ik vier titels won. We staan nu op het punt om weer op het goede spoor te komen met alweer een prachtige auto. We hebben veel proefritten gemaakt en de eerste feedback is positief. Het was heel spannend om weer achter het stuur van een GT te kruipen en ik zag dat alle betrokkenen erg enthousiast en gemotiveerd waren. We hebben ons gericht op het ontwikkelen van een product dat niet alleen opgewassen is tegen zijn concurrenten, maar ook een ideale auto is voor onze herenrijders op het gebied van wegligging, comfort en prestaties. We willen dat ze een uniek gevoel ervaren in deze auto. Met de inzet van een fantastisch team hebben we de afgelopen maanden intensief in de simulator gewerkt. Ik wil ze graag bedanken, en het meest positieve aspect van deze eerste paar dagen volgen is dat we het allemaal in de allerbeste mate waarmaken. We hebben [nu] een intense reeks testdagen voor de boeg, om ons klaar te stomen om weer op het goede spoor te komen.”

Bekijk de Maserati MC20 GT2-racer hieronder.

maserati mc20 gt2

maserati mc20 gt2

maserati mc20 gt2

maserati mc20 gt2

Post a Comment

#Volg ons op Instagram