VIDEO: Bekijk elke dunk van de NBA Slam Dunk Contest 2023

NBA Slam Dunk Contest 2023 video

VIDEO: Bekijk elke dunk van de NBA Slam Dunk Contest 2023

Bekijk elke dunk van de NBA Slam Dunk Contest 2023 in deze video. Mac McClung steelt de show en eindigt de avond met een 540 dunk.

Dit jaar werd Mac McClung, het high-schoolfenomeen dat sommigen zich misschien herinneren van zijn virale Ballislife-mixtapes van vroeger, de allereerste G-league-speler ooit die werd uitgenodigd voor de NBA Slam Dunk Contest. Sinds 1984 jaarlijks plaatsvindend als een showcase voor de grootste sterren uit de competitie, kreeg de regelwijziging aanvankelijk kritiek, zoals van Kevin Durant, die de beslissing “crazy” noemde.

McClung tekende een overeenkomst met de Philadelphia 76ers, slechts vier dagen voor de wedstrijd met slechts twee gespeelde wedstrijden in de competitie, en liep voor de allereerste keer het veld van het evenement op in zijn nieuwe NBA-uniform. Zijn concurrenten waren Houston Rockets-aanvaller K.J. Martin, Trey Murphy III van de New Orleans Pelicans en het New Yorkse Knicks-centrum Jericho Sims.

McClung begon met een tap-the-glass dunk over twee mensen, gevolgd door een 360 windmill in de tweede ronde. Op weg naar de laatste twee rondes met Trey Murphy III, trok McClung zijn middelbare schoolshirt aan voor een double-pump reverse, voordat hij de avond afsloot met een daverende 540 jam. De uiteindelijke winnende scorekaart van 50, 49,8, 50 en 50 zorgde voor een bijna perfecte prestatie van de jonge guard. Hij zou later de trofee hijsen naast 76ers-legende Julius “Dr. J” Erving.

“Sinds het begin was ik de underdog”, zei McClung. “Bewijzen dat anderen gelijk hebben in plaats van dat anderen ongelijk hebben geeft een beetje meer voldoening.”

Terwijl het stadion brulde en miljoenen mensen meekeken, kreeg McClung zijn bloemen. Velen, zoals Magic Johnson, prezen hem voor het redden van de Slam Dunk Contest, die de afgelopen jaren in populariteit is afgenomen.

Bekijk de volledige NBA Slam Dunk Contest 2023 video bovenaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram