HANDIG: Hoe kleed je je als man netjes, maar toch casual?

Hoe kleed je je als man netjes, maar toch casual tips polo shirt

HANDIG: Hoe kleed je je als man netjes, maar toch casual?

Hoe kleed je je als man netjes, maar toch casual? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

Hoe kleed je je als man netjes, maar toch casual tips polo shirt

Netjes, maar toch casual kleden lijkt misschien een onmogelijke taak voor sommigen. Wees gerust echter, het is een haalbaar modedoel voor elke man. Het is namelijk met enkele trucjes mogelijk om er stijlvol uit te zien en je toch comfortabel te voelen. Krijg de kunst van het netjes casual kleden onder de knie met deze tips.

Een polo shirt is the way to go!

Een polo shirt is een goede keuze als je je zowel netjes als casual wilt kleden, omdat je deze afhankelijk van de situatie ‘omhoog’ of ‘omlaag’ kunt kleden. Hij is veelzijdig. Als je een polo shirt draagt, probeer het dan bijvoorbeeld eens te combineren met een pantalon of jeans om de look af te maken. Zorg ervoor dat welke broek je ook kiest, hij goed past, je lichaam omhelst en iets taps toeloopt bij de enkel voor een nette afwerking. Werk de outfit af met nette schoenen zoals loafers of nette sneakers. Vermijd iets dat er sjofel uitziet! Maak je outfit af met een horloge of armband voor extra verfijning.

Maak je look casual met een mooie spijkerbroek

Met een polo kun je heel netjes gekleed gaan als je er een pantalon onder draagt. Wil jij je netjes, maar casual kleden, kies er dan voor om een heren spijkerbroek onder je polo te dragen. Op die manier downgrade je de look een beetje, maar blijf je toch stijlvol. Een goede heren jeans is sowieso onmisbaar in je kledingkast. Een spijkerbroek kan naar iedere gelegenheid gedragen worden, mits goed gecombineerd met andere items. De juiste pasvorm vinden kan echter lastig zijn.

Je kunt een spijkerbroek met heel veel combineren, zowel met nette items zoals een polo of blouse. Maar je kunt het ook combineren met een leuk shirt of hoodie, zowel in effen kleuren als in items met leuke printjes.

Wat is een goede pasvorm van een heren spijkerbroek?

Mannen moeten in gedachten houden dat er geen one size fits all is als het gaat om jeans. De ideale pasvorm hangt af van de individuele maat en lichaamsvorm en van persoonlijke stijlvoorkeuren. De tailleband van een herenjeans moet comfortabel op de heupen van de drager zitten zonder te strak of te los te voelen. Om maximaal comfort te garanderen, moet een spijkerbroek wat ruimte hebben in de heupen, maar toch strak genoeg blijven zodat hij niet afzakt tijdens het lopen of zitten.

De lengte van het been is ook belangrijk. Spijkerbroeken mogen niet zo lang zijn dat ze over de grond slepen en struikelgevaar opleveren; ze mogen ook niet zo kort zijn dat ze de huid blootleggen bij bukken of zitten. Dan creëer je “hoog water” en dat wil je voorkomen!

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je zowel netjes als comfortabel kleden, waar je ook naartoe gaat.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram