Wat houdt Gerard Piqué’s nieuwe voetbalcompetitie ‘King’s League’ precies in?

King's League Gerard Piqué voetbal

Wat houdt Gerard Piqué’s nieuwe voetbalcompetitie ‘King’s League’ precies in?

Wat is King’s League, de nieuwe voetbalcompetitie van Gerard Piqué? De competitie wil een jongere generatie interesseren met nieuwe onconventionele regels.

King's League Gerard Piqué voetbal

Fotocredits: King’s League

Het is je vast niet ontgaan dat Gerard Piqué, voormalig FC Barcelona-verdediger en Spaans international, een gloednieuwe voetbalcompetitie heeft gelanceerd in samenwerking met de Catalaanse voetballer en streamer Ibai Llanos. De zogeheten King’s League lijkt de jongere generaties dichter bij de sport te brengen door middel van nieuwe stimulerende regels die de traditionele conventies van ons favoriete spel doorbreken.

De competitie, die op 1 januari werd afgetrapt, bestaat uit 12 teams met zeven spelers per ploeg, waarbij oude grootheden van het Iberische schiereiland en het wereldvoetbal het opnemen tegen onbekende voetbalfans die zich op 27 december via een online draft hebben aangemeld. De teams werden vervolgens voorzien van ex-professionals, zoals Iker Casillas, Sergio Agüero, Joan Capdevila, Chicharito Hernandez en Javier Saviola.

De King’s League introduceert, in tegenstelling tot de talloze voetbaltoernooien wereldwijd, een aantal nieuwe regels. Hierdoor is het heel anders dan een traditioneel spelletje voetbal. Zo maakt de King’s League het mogelijk voor teams om eindeloos te wisselen, terwijl de aftrap is geïnspireerd op waterpolo, waarbij beide teams vanaf de achterlijn starten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kings League Infojobs (@kingsleague)

De meest onconventionele regel van de competitie komt echter in de vorm van de vijf wildcards die elk team trekt voor de aftrap – dit kan leiden tot bonussen zoals het krijgen van een penalty, het verdubbelen van een doelpunt of spelen met een gescoorde voorsprong. Bovendien verwelkomde de laatste editie van de King’s League een mysterieuze speler verkleed als een Mexicaanse worstelaar. Deze baller arriveerde met een overall die zijn tatoeages bedekte en hij droeg het nummer 69 op zijn schouders.

Onder de naam “Enigma” deden geruchten de ronde dat de speler Isco had kunnen zijn, een actieve voetballer wiens contract vorig jaar bij Valencia werd beëindigd. Ook Denis Suarez van Celta Vigo of Nano Mesa van Cadiz werden genoemd in de geruchtenmolen. Fans weten tot heden echter nog steeds niet wie desbetreffende speler was, maar het bracht in ieder geval een extra interessante wending aan het spel.

Volgens NSS Sports noemde La Liga-president Javier Tebas de King’s League een “circus”, maar Pique reageerde op diens opmerkingen door te zeggen: “Het product van voetbal is tegenwoordig achterhaald. Om de aandacht van het jonge publiek te trekken, moet je korte en vermakelijke inhoud maken — 90 minuten is lang. Als we geen tijd hebben, moeten we in ieder geval meer stimulerende regels invoeren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kings League Infojobs (@kingsleague)

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram