De F-TYPE 75 is de laatste V8-sportauto van Jaguar

Jaguar F-TYPE 75

De F-TYPE 75 is de laatste V8-sportauto van Jaguar

De Jaguar F-TYPE 75 is de laatste V8-sportauto van het automerk. De Britse automaker zal vanaf 2025 volledig elektrisch zijn.

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar heeft officieel zijn laatste F-TYPE ooit onthuld, die samenvalt met de 75ste verjaardag van Jaguars sportwagenlijn. Klanten kunnen kiezen tussen de F-TYPE 75 of F-TYPE R 75 special edition-modellen, aangedreven door Jaguars supercharged 5,0-liter V8-motor met respectievelijk 444 en 567 pk in de carrosserievarianten Coupé en Convertible. De snelste van de twee is de F-Type R 75, met een geschatte tijd van 0-100 km/u van 3,5 seconden en een topsnelheid van 300 km/u.

Verkrijgbaar in een unieke Giola Green metallic lakoptie met standaard 20-inch wielen op alle modellen, zullen de 2024 F-Types de laatste sportwagens met verbrandingsmotor van de fabrikant zijn voordat Jaguar in 2025 een volledig elektrisch merk wordt.

“Al 75 jaar staat Jaguar bekend om het produceren van buitengewone sportwagens die prestaties, wendbaarheid en maximale bestuurdersbeloning leveren. De speciale edities van de F-TYPE houden vast aan deze principes en voegen unieke interieur- en exterieurdetails toe om deze traditie te vieren voordat Jaguar vanaf 2025 een volledig elektrisch merk wordt”, zegt Matthew Beaven, Chief Designer of Exteriors van Jaguar Land Rover.

Hoogtepunten binnen het ontwerp zijn onder meer superslanke led-koplampen die opgaan in het ‘vloeibare metaal’-oppervlak van de schelpvormige motorkap, discrete badges op de spatborden en Powertrain-specifieke uitlaatpijpen. Het interieur combineert voortreffelijke details en rijke materialen om een gevoel van luxe en sportiviteit te creëren. We zien een 12,3-inch herconfigureerbaar display, silhouetmotieven op de roestvrijstalen instaplijsten, lichtgewicht slanke stoelen en Windsor-lederen accenten.

De Jaguar F-TYPE 75 kan nu worden geconfigureerd op de Jaguar-website. Prijzen beginnen bij € 149.423. Meer informatie vind je hier.

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Jaguar F-TYPE 75

Post a Comment

#Volg ons op Instagram