TRAVEL: Het Grand Egyptian Museum gaat dit jaar eindelijk open

Grand Egyptian Museum cairo egypte

TRAVEL: Het Grand Egyptian Museum gaat dit jaar eindelijk open

Het Grand Egyptian Museum gaat dit jaar eindelijk open, waarmee een vakantie naar Caïro boeken interessanter dan ooit wordt. Wanneer kom jij naar Egypte?

2023 wordt een belangrijk jaar voor de wereld van kunstmusea. Terwijl de renovaties van een aantal bestaande instellingen, zoals het Hammer Museum in Los Angeles en het Manchester Museum, bijna klaar zijn, zijn er tevens opwindende nieuwkomers zijn die de aandacht van de wereld zullen trekken.

Egypte, een land met een van ’s werelds oudste culturele erfgoederen, staat op het punt om eindelijk het Grand Egyptian Museum (GEM) in Caïro te onthullen. Sinds de aankondiging in 2002 heeft het museum te maken gehad met aanhoudende tegenslagen – van politieke onrust, milieugerelateerde- en financiële problemen tot de recente COVID-pandemie.

Het GEM-instituut wordt nu al door de ontwikkelaars aangeprezen als het grootste archeologische museumcomplex ter wereld, met een verbluffende collectie van meer dan 100.000 artefacten, waaronder de volledige schatcollectie van King Tut, die zal worden getoond naast objecten uit de prehistorie en meer moderne oude Grieks-Romeinse periodes uit de Egyptische geschiedenis.

Het fraaie museum, ontworpen door het Ierse bedrijf Heneghan Peng Architects, bevindt zich op iets meer dan 1,5 km afstand van de iconische piramides van Gizeh en zal een monolithisch ontwerp hebben met een massieve ingang die het oude verleden weerspiegelt. GEM gaat begin dit jaar open. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het museum.

 

Fotocredits: Heneghan Peng Architects

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram