Bekijk de ranglijst van Beste Wereldkeukens van 2022

Beste Wereldkeukens van 2022

Bekijk de ranglijst van Beste Wereldkeukens van 2022

Bekijk de ranglijst van Beste Wereldkeukens van 2022, met de Italiaanse keuken op de eerste plaats en de Canadese keuken bijna onderaan de lijst.

Beste Wereldkeukens van 2022

Het einde van het jaar is gevierd, heeft TasteAtlas, een ervaringsgerichte reisgids rond eten, een ranglijst samengesteld met de beste wereldkeukens van 2022. Door authentieke recepten, beoordelingen van foodcritici en onderzoeksartikelen over populaire ingrediënten en gerechten te verzamelen, creëerde TasteAtlas een uitgebreide lijst met de beste en slechtste keukens over de hele wereld.

Bovenaan de lijst staan de Italiaanse, Griekse en Spaanse keuken met hun nationaal beschermde lekkernijen zoals Parmigiano Reggiano, Kalamata-olijven en Jamón Ibérico. Hoewel controversieel, onderaan de lijst van 95 deelnemers staan de Canadese, Letse, Marokkaanse en Noorse keuken, ondanks het feit dat deze landen goed zijn voor poutine, kiptajine en Noorse zalm. Interessant genoeg stond de Amerikaanse keuken op nummer acht op de lijst en versloeg deze zowel de Franse als de Chinese keuken – ondanks hun uitgebreide culinaire kijk.

Bekijk hieronder de top tien van beste wereldkeukens van 2022 en ga naar de website van TasteAtlas om de volledige lijst te bekijken.

1. Italiaanse keuken
2. Griekse keuken
3. Spaanse keuken
4. Japanse keuken
5. Indiase keuken
6. Mexicaanse keuken
7. Turkse keuken
8. Amerikaanse keuken
9. Franse keuken
10. Peruaanse keuken

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram