Hoe weet je zeker dat je mousserende wijn lekker smaakt?

mousserende wijn tips

Hoe weet je zeker dat je mousserende wijn lekker smaakt?

Hoe weet je zeker dat je mousserende wijn lekker smaakt? Lees mee en ontdek meer over goede bubbels, champagne, prosecco en cava.

mousserende wijn tips

Iedereen die op een feestje wel eens een slok heeft genomen van een feestelijk glaasje bubbels waar qua smaak weinig feestelijks aan was, die weet het; de ene fles is de andere niet. Kan gebeuren, maar als je zelf een feestelijke fles in huis wilt halen, wil je een echte mispeer graag voorkomen. Hoe doe je dat? Hoe weet je zeker dat een mousserende wijn lekker zal smaken?

Goede bubbels hoeven niet duur te zijn

Natuurlijk kun je voor een behoorlijk prijzige fles bubbels gaan, dan is een goede smaak vrijwel gegarandeerd. Maar nodig is het niet per sé. Er zijn ook genoeg voorbeelden van meer betaalbare mousserende wijnen die prima smaken.

Hoe je erachter komt of dat ook geldt voor de fles die je in handen hebt? Proeven! Makkelijker gezegd dan gedaan, die mogelijkheid is er meestal nu eenmaal niet. Zorg er dan voor dat je je goed laat adviseren. Dat kan ook door middel van recensies van anderen. Goede online wijnwinkels geven klanten de mogelijkheid de wijnen te beoordelen en beschrijven. Een perfecte manier om zeker te weten dat de fles die je in gedachten hebt ook lekker gaat smaken.

Er is meer dan champagne

Goed om te weten: ja, champagne is een goede, bekende wijn met bubbels. Maar een goede prosecco kan minstens zo lekker smaken. Net als cava, sekt of al die andere soorten mousserende wijn die er zijn. Voor aardig wat mensen is ‘champagne’ een synoniem voor ‘mousserende wijn’, maar dat gaat echt niet op; er zijn veel andere bubbeltjeswijnen te koop. Welke je het lekkerst vindt, dat is aan jou. Door ook naar de andere opties te kijken maak je je zoekgebied echter veel groter, net als de kans dat je een betaalbare fles gaat vinden die je lekker smaakt.

Hiermee zit je altijd goed

Alhoewel smaken verschillen – en de ene persoon het glas bubbels dat de ander met moeite weg krijgt, juist met veel plezier op zal drinken – is er natuurlijk wel een onderscheid te maken op basis van kwaliteit.

Wil je zeker weten dat je goed zit, dan kun je zoeken naar aanduidingen op het etiket die je dat verzekeren. Zo kun je bij champagne zoeken naar de aanduiding Grand Cru. Deze is namelijk gemaakt van druiven die afkomstig zijn uit een zogenaamde Grand Cru-gemeente. Deze aanduiding geeft aan dat op deze plek de ideale omstandigheden heersen voor het verbouwen van champagnedruiven. Met andere woorden: hier komen de beste druiven vandaan, die weer leiden tot de beste champagnes. De prijs kan hierdoor wat hoger liggen, maar dan weet je wel helemaal zeker dat je iets goeds in huis haalt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram