Dit zijn ’s werelds duurste steden om te wonen in 2022

's Werelds duurste steden om te wonen 2022 new york city

Dit zijn ’s werelds duurste steden om te wonen in 2022

Ontdek de lijst met ’s werelds duurste steden om te wonen 2022. New York City voert voor het eerst samen met Singapore de lijst aan.

's Werelds duurste steden om te wonen 2022 new york city

Volgens CNN heeft de Economist Intelligence Unit (EIU) zijn rapport Worldwide Cost of Living uitgebracht, waarin de relatieve uitgaven van 172 steden over de hele wereld worden bijgehouden. Volgens de index van dit jaar zijn de gemiddelde kosten van levensonderhoud over de hele linie met 8,1 procent gestegen, deels als gevolg van de gevolgen van de Russische oorlog in Oekraïne en de aanhoudende impact van de COVID-19-pandemie.

“De oorlog in Oekraïne, de westerse sancties tegen Rusland en het nul-COVID-beleid van China hebben problemen in de toeleveringsketen veroorzaakt die, in combinatie met stijgende rentetarieven en wisselkoersverschuivingen, hebben geleid tot een wereldwijde crisis op het gebied van de kosten van levensonderhoud.” zei EIU-hoofd Upasana Dutt in een mediaverklaring. “We kunnen de impact duidelijk zien in de index van dit jaar, waarbij de gemiddelde prijsstijging in de 172 steden in ons onderzoek de sterkste is die we hebben gezien in de 20 jaar waarover we digitale gegevens hebben verzameld. De stijging van de benzineprijzen in steden was in het bijzonder sterk (net als vorig jaar), maar ook voedsel, nutsvoorzieningen en huishoudelijke artikelen worden allemaal duurder voor stedelingen.”

EIU analyseert 400 prijspunten voor 200 producten en diensten in 172 steden. In vergelijking met de eerder dit jaar gepubliceerde ECA International-lijst die voornamelijk kijkt naar dagelijkse uitgaven, houdt de ECA-lijst rekening met zowel hoogwaardige als goedkope producten, waaronder luxegoederen. De EIU wordt ook vergeleken met de prijzen in de Big Apple, daarom zullen valuta’s die sterker zijn ten opzichte van de dollar hoger op de lijst komen te staan.

Bovenaan de lijst van dit jaar vinden we naast Singapore de Amerikaanse metropool New York City. NYC stijgt van een zesde plaats vorig jaar naar de minst betaalbare stad ter wereld. De “winnaar” van vorig jaar, Tel Aviv, zakte naar de derde plaats en Zürich staat vermeld als de duurste Europese stad. Bekijk hieronder de volledige top 10 lijst.

1. New York en Singapore
3. Tel Aviv, Israël
4. Hongkong en Los Angeles
6. Zürich, Zwitserland
7. Genève, Zwitserland
8. San Francisco, Californië
9. Parijs, Frankrijk
10. Kopenhagen, Denemarken

Naar welke van ’s werelds duurste steden om te wonen 2022 zou jij willen verhuizen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram