Sony PlayStation 6 releasedatum gelekt in officiële documenten

Sony PlayStation 6 releasedatum

Sony PlayStation 6 releasedatum gelekt in officiële documenten

De Sony PlayStation 6 releasedatum is gelekt in officiële documenten – onderdeel uitmakend van het lopende fusieonderzoek tussen Microsoft en Activision.

Sony PlayStation 6 releasedatum

Een globaal tijdsbestek van wanneer de Sony PlayStation 6 wordt uitgebracht, is zojuist gelekt. Ontdekt in documenten van de Britse Competition Markets Authority als onderdeel van het lopende fusieonderzoek tussen Microsoft en Activision, lijkt het erop dat de PS6 eind 2027 of in 2028 uitkomt, waardoor de PS5 een grove levenscyclus van zeven jaar krijgt.

Het document luidt:

“Microsoft heeft aangeboden om de games van Activision slechts tot 2027 beschikbaar te maken op PlayStation… Tegen de tijd dat SIE de volgende generatie van zijn PlayStation-console lanceerde (wat waarschijnlijk rond [zwartgelakt] zal plaatsvinden), zou het de toegang tot Call of Duty en andere Actvision-titels verliezen, waardoor het extreem kwetsbaar is voor overstap van consumenten en de daaropvolgende verslechtering van zijn concurrentievermogen”, luidt het argument van PlayStation. “Zelfs ervan uitgaande dat SIE de mogelijkheid en middelen had om een ​​vergelijkbare succesvolle franchise als Call of Duty te ontwikkelen, zou het vele, vele jaren en miljarden dollars kosten om een ​​uitdager voor Call of Duty te creëren – en het voorbeeld van EA’s Battlefield laat zien dat dergelijke pogingen meer dan waarschijnlijk niet succesvol zullen zijn.”

Voor degenen die niet bekend zijn met dit conflict, het maakt deel uit van een nog altijd lopende situatie waarin Sony probeert de overname van Activision-Blizzard door Microsoft Xbox voor $ 68,7 miljard te voorkomen. Hoewel dit Xbox-titels als Overwatch, Diablo en World of Warcraft oplevert, is Sony’s grootste zorg Call of Duty, waar de game zo’n grote schare fans heeft dat het het massaal wisselen van consoles zou kunnen beïnvloeden.

Houd ons in de gaten voor meer info omtrent de Sony PlayStation 6 releasedatum.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram