“Modular Imagination”-collectie van Virgil Abloh voor Cassina is nu beschikbaar

Virgil Abloh x Cassina "Modular Imagination"

“Modular Imagination”-collectie van Virgil Abloh voor Cassina is nu beschikbaar

De Virgil Abloh x Cassina “Modular Imagination”-collectie is nu beschikbaar. Met de modulaire blokken creëer je zelf meubilair voor jouw interieur.

Virgil Abloh x Cassina "Modular Imagination"

De modulaire bouwstenen ontworpen door wijlen Virgil Abloh voor het Italiaanse designmerk Cassina zijn nu te koop, met prijzen vanaf € 1.610. Creëer jij jouw eigen bank?

De “Modular Imagination”-collectie, voor het eerst onthuld tijdens de Milan Design Week van dit jaar, omvat twee blokken van verschillende grootte, die elk op elkaar kunnen worden gestapeld om structuren van verschillende groottes te creëren.

De stukken zijn ontwikkeld in samenwerking met de onderzoeksafdeling van Cassina, genaamd Cassina LAB. Voor Abloh was het absoluut noodzakelijk dat de ontwerpen duurzaam waren, of het nu in het materiaal zelf zat, of wat ermee gebeurde aan het einde van zijn levensduur. Samen ontwikkelden ze een systeem met een stippellijn onder de voeten van de unit, die aangeeft waar de zachte bekleding kan worden weggesneden van de gerecyclede houten kern, zodat beide afzonderlijk kunnen worden gerecycled.

Zoals de naam aangeeft, is de “Modular Imagination”-collectie bedoeld om dubbelzinnig te zijn. De stukken kunnen naast of op elkaar worden geplaatst, met tot gevolg bijvoorbeeld een kleine bijzettafel of stevige stoel. Om de stukken met elkaar te verbinden, ontwierp Abloh een specifieke verbindingsmodule waarmee de contrasterende oranje cilindrische voetjes in de bovenkant van de onderkast passen. Details zijn bedoeld om er industrieel uit te zien, maar zijn geschikt voor zowel thuis als op kantoor. Aan de zijkant van elk stuk, en verwijzend naar de kenmerkende grafische stijl van Abloh, bevindt zich een kenmerkend rond “Cassina-Abloh”-logo.

Bij de release van de collectie zei het merk:

“Met volledig respect voor het werk van Virgil Abloh, komt Modular Imagination in de Cassina-catalogus, wat de waarde benadrukt van dit project dat niet bedoeld is als een beperkte lancering, maar getuigt van de kwaliteit van zijn werk binnen de ontwerpwereld. Virgil Abloh was bijzonder trots op dit project dat in 2020 met de ontwikkeling begon en werd voltooid voordat hij voortijdig overleed.”

Het enkele Modular Imagination-blok is beschikbaar vanaf € 1.610. Ze zijn verkrijgbaar bij Cassina-winkels en online in Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, het VK en de Benelux.

Virgil Abloh x Cassina "Modular Imagination"

Virgil Abloh x Cassina "Modular Imagination"

Virgil Abloh x Cassina "Modular Imagination"

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram