Drie tuintrends voor 2023 die het overwegen nu al waard zijn

tuintrends 2023

Drie tuintrends voor 2023 die het overwegen nu al waard zijn

Drie tuintrends 2023 die het overwegen nu al waard zijn. Heb je inspiratie nodig voor jouw tuin, lees dan snel mee en ontdek deze interessante trends.

tuintrends 2023

Is het de hoogste tijd om de tuin te voorzien van nieuw leven? Laat je inspireren en ga er snel mee aan de slag. Nu? Jazeker, want het is een misvatting dat je de tuin alleen maar kunt omturnen tot iets moois gedurende de warmere maanden. Sterker nog, wie nu nog een overkapping tuin toevoegt staat deze herfst en winter beschut.

Mocht je niet zo creatief zijn, dan kan het lonen om te kijken naar de nieuwste tuintrends 2023. Ga je voor een industriële stijl, in 2022 een echte tuintrend, of ga je liever voor de klassieke Bohemian stijl, ook wel Ibiza-stijl genoemd. Opties te over, maar kijk vooral eens naar de tuintrends voor aankomend jaar.

1. Duurzame accessoires

De simpelste aanpassingen doe je door middel van het inpassen van nieuwe accessoires. Geef je tuin kleur met kleine en grote decoratieve elementen en je krijgt een compleet nieuw smoelwerk. Nu is dit op zichzelf geen trend, maar het najagen van duurzame tuinaccessoires is dit zeker wel. Dus niet alleen houten items, maar ook ander materiaal met een duurzaam karakter, zoals tuinlampen op zonne-energie. Niet alleen binnen mag het een goede en gezonde levensduur krijgen, ook buiten.

2. Subtiliteit in design en tuinmeubilair

De tuinmeubels kunnen van oudsher natuurlijk behoorlijk opvallen, maar kies komend jaar een keer voor een subtiel design. Houd het bijvoorbeeld zo natuurlijk mogelijk, waarbij niet alleen groen – door middel van bomen, bloemen, gras en struiken – en houten elementen centraal staan, maar ook bepaalde steensoorten. En wat dacht je van tuinmeubelen in een bepaalde kleur groen, zodat het wegvalt in het prachtige, natuurlijke karakter wat een tuin zo mooi kan maken.

3. Schuifpui brengt leven

Een schuifpui is natuurlijk een soort glazen schuifwand die een ideaal middel vormt om het leven binnen te betrekken bij het leven buiten, en vice versa. Buiten bruist het altijd, of het nu slecht weer is of mooi weer, dus geniet daar ook optimaal van. Juist ook als je binnen zit. Daarnaast kun je de schuifpui zelf natuurlijk ook weer voorzien van fraaie raamdecoratie, zoals verlichting en raambekleding ten behoeve van privacy.

De tuintrends 2023 bieden voldoende simpele opties om de tuin en dus jouw woonomgeving te voorzien van nieuw elan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram