Maison Ruinart introduceert met Dom Ruinart 2010 een nieuwe vintage

Dom Ruinart 2010 vintage

Maison Ruinart introduceert met Dom Ruinart 2010 een nieuwe vintage

Maison Ruinart introduceert met de Dom Ruinart 2010 een nieuwe vintage champagne. De fles komt met een “Second Skin” eco-verpakking.

Dom Ruinart 2010 vintage

Dom Ruinart 2010 is de nieuwe vintage champagne geproduceerd door het gerenommeerde champagnehuis Maison Ruinart. Door Ruinart “de typische Blanc de Blancs” genoemd, wordt de vintage gebrouwen uit een zorgvuldige selectie van Chardonnay-druiven afkomstig uit uitzonderlijke ’terroirs’, zoals grand cru.

Dom Ruinart 2010 markeert een nieuwe richting voor het historische Champagnehuis, waar het oenologische team, geleid door intuïtie en jarenlange expertise, het gebruik van kurken voor de cuveé tijdens het rijpingsproces initieerde. Na tien jaar zijn volledige potentieel te hebben bereikt, draagt ​​de kurk bij aan de unieke smaakervaring van de vintage met een houtachtige toets, vergelijkbaar met gebakken amandelen en koffie.

Wat de smaak betreft, de vintage is vol en levendig en straalt de kenmerkende aromatische frisheid van Ruinart uit, maar met extra diepte en complexiteit. De eerste neus verspreidt een poederachtige geur van iris en mineralen, gevolgd door geroosterde, kruidige tonen van nootmuskaat, geroosterde hazelnoot, amandel en een vleugje koffie. Daarna eindigt het met pittige, gerijpte citrustonen die het aanhoudende aroma van deze vintage compleet maken.

De Dom Ruinart 2010 bevat ook een nieuw geïntroduceerde, duurzame “Second Skin”-verpakking genaamd “Chalk Wrap”. Geïnspireerd door echt krijtsteen, is de verpakking gevormd om perfect aan de fles te hechten. De “Chalk Wrap” is gemaakt van papier en is verfraaid met een warm gestempeld Dom Ruinart-logo in goud, compleet met een reliëf “1729” dat het erfgoed van het Maison versterkt.

Ga voor meer informatie naar de officiële website van Ruinart.

Dom Ruinart 2010 vintage

Dom Ruinart 2010 vintage

Dom Ruinart 2010 vintage


DISCLAIMER: Wij raden onverantwoord en/of alcoholgebruik door minderjarigen af. Drink verantwoord en legaal.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram