Hoeveel kost jouw leaseauto van werk jou echt?

Hoeveel kost leaseauto van werk

Hoeveel kost jouw leaseauto van werk jou echt?

Hoeveel kost jouw leaseauto van werk jou echt? Het loont om eens goed uit te zoeken hoeveel geld je nu daadwerkelijk kwijt bent aan het leasen van de auto.

Hoeveel kost leaseauto van werk

Heb jij een leaseauto via je werk? En weet je ook wat deze je maandelijks kost? Veel mensen zijn niet zo goed in het in kaart brengen van hun vaste maandelijkse kosten, zeker niet als deze een beetje ingewikkeld zijn. Bij een leaseauto is dat vaak het geval, omdat je de kosten niet altijd even makkelijk ergens na kunt zoeken. Toch is het goed dat inzicht wel te hebben. Zo voorkom je dat je onterecht denkt dankzij je leaseauto lekker goedkoop uit te zijn, terwijl je eigenlijk misschien wel te veel kosten maakt.

Tijd om in de papieren te duiken!

Uitrekenen wat een leaseauto van werk je kost doe je natuurlijk het best op het moment waarop deze je wordt aangeboden. Dan kun je namelijk weloverwogen de beslissing maken of je op het aanbod in wilt gaan en weet je meteen wat de auto je per maand gaat kosten.

Deze kosten bestaan vaak uit twee delen: een deel dat je aan je werkgever betaalt en een deel dat de Belastingdienst int. Hoe hoog de kosten zijn die je werkgever in rekening brengt hangt helemaal van je leaseregeling af. Het kan zijn dat je werkgever alle kosten op zich neemt, het kan ook zo zijn dat je zelf een flink deel betaalt. Soms zijn de kosten ook wat meer verborgen. Mag je een leaseauto uitzoeken, maar kun je er ook voor kiezen om het budget dat hiervoor beschikbaar is als salaris uit te laten betalen? Ook dit is goed om mee te nemen.

Daarnaast zijn er de kosten die de Belastingdienst in rekening brengt, ofwel de bekende bijtelling. Dit is feitelijk niets anders dan een belasting over je auto. Wanneer je hier ook buiten werktijd in mag rijden, vormt hij namelijk een deel van je salaris. En over je salaris betaal je belasting. Deze kosten kun je voorkomen door je leaseauto alleen zakelijk te gaan gebruiken. Je dient dan wel zelf een goede rittenregistratie bij te houden. Je zal namelijk zelf het bewijs aan moeten dragen bij de Belastingdienst. Een kilometerregistratie is daarbij een vereiste.

Welke keuze maak je?

Het kan dus even wat rekenwerk zijn om in kaart te brengen wat een leaseauto van werk je per maand gaat kosten. Er zijn werkgevers en leasemaatschappijen die daar handige rekenprogramma’s voor hebben; informeer er eens naar. Alleen zo kun je namelijk de goede keuze maken. Misschien kies je toch liever voor een wat goedkopere auto, of voor alleen zakelijk gebruik. Of zie je uiteindelijk helemaal af van de regeling, omdat je hierdoor juist beter af bent. De keuze is aan jou, maar zorg er in ieder geval dat je hem weloverwogen en op basis van de juiste cijfers neemt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram