RECENSIE: Fraai ogend Hotel FRANQ biedt perfecte getaway naar Antwerpen – inclusief Michelin-restaurant!

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

RECENSIE: Fraai ogend Hotel FRANQ biedt perfecte getaway naar Antwerpen – inclusief Michelin-restaurant!

Het fraai ogende Hotel FRANQ is met zijn ligging de perfecte optie voor een lang weekend Antwerpen en beschikt zelfs over een Michelin-restaurant.

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Wie zijn zinnen heeft gezet op een weekendje Antwerpen geven wij graag het laatste zetje. Onlangs bezochten wij de Belgische stad namelijk, waarbij we verbleven in Hotel FRANQ, een hotel in dat met zijn ligging, faciliteiten én Michelin-restaurant de ideale uitvalsbasis vormt voor een fijne tijd net over de zuidelijke grens.

Hotel FRANQ geeft de diamantstad een elegante plek in het centrum om waar we ons in stijl enkele dagen kunnen terugtrekken. Eropuit? Binnen enkele minuten lopen stap je de Meir op, wat een welkom gegeven is voor de shoppers onder ons.

Het hotel is vernoemd naar de voormalige Belgische munteenheid, de franc, en is gehuisvest in een oud statig bankgebouw dat is omgetoverd tot een slimme en comfortabele hotelbestemming. Absoluut fotowaardig en goed voor een luxueus uitje.

Door het hele gebouw heen zijn op de meest ongewone plaatsen kleine glimpen van de unieke geschiedenis van het gebouw te vinden. Zo is de voormalige kluis van de bank inmiddels gerestaureerd en omgebouwd tot wijnkelder. Niet onbelangrijk, want het hotel beschikt over een met een Michelin-ster beloond restaurant; Restaurant FRANQ. Goede wijnpairing is zodoende een vereiste en een goed gevulde wijnkelder is daarom een pré.

Tegenwoordig herbergt het hotel om en nabij de veertig kamers, terwijl de inrichting van het neoklassieke gebouw overwegend stedelijk-chic is. Denk aan levendige kleuren, grote open ruimtes en comfortabele stoelen in bijna elke hoek. Het binnenstappen van het hotel leidt bijna tot een oase van rust in het centrum van het vaak bruisende Antwerpen.

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotelkamers

Wie gaat boeken bij Hotel FRANQ zal ontdekken dat er vijf soorten kamers beschikbaar zijn. Zo is er de Small Classic, Classic, Deluxe, Junior Suite en Luxury Suite. Standaard is elk van deze kamers voorzien van een een espressoapparaat, Marshall-luidspreker, snelle gratis WiFi en een flatscreen-tv. Kijk bij het reserveren of jouw badkamer het vrijstaande bad heeft. Heerlijk om na een lange dag winkelen en dineren in bij te komen.

Overigens vind je nog meer handige benodigdheden in de kamer, zoals zachte badjassen, een kluis, een minibar, luxueuze Elemental Herbology badkamerproducten en soft slippers.

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Faciliteiten

Afgezien van de indrukwekkende receptie, die tevens dienst doet als aantrekkelijke lounge, is er een restaurant, gastrobar, een privéterras buiten en een aanlokkelijke bar in Parijse stijl – waar de wijnen die beneden in de kluis liggen in alle rust kunnen worden genuttigd.

Hotel FRANQ beschikt over een eigen bibliotheek, wat een fraaie toevoeging vormt voor ieder verblijf. Daarnaast heeft eigenlijk elke openbare ruimte in het hotel wel een prima selectie boeken, kranten en tijdschriften om door te bladeren.

Graag iets eten op je kamer? Maak gebruik van de 24-uurs roomservice. Andere services, zoals concierge, stomerij, wasserij en bagageopslagruimte zijn eveneens beschikbaar voor gasten.

Voor fitnessliefhebbers heeft FRANQ een fitnessruimte in de kelder die onder meer een crosstrainer, loopband en halters bevat. Wil je de stad per fiets verkennen – hoewel het beste van Antwerpen gemakkelijk te voet te zien is gedurende een weekend – dan kun je tegen betaling fietsen huren bij de servicedesk.

De strategische ligging van Hotel FRANQ in het centrum betekent dat reizen via de trein een prima optie is. Kom je echter met de auto, dan kun je al voor € 25 per nacht je auto stallen in de parkeergarage van het hotel.

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Restaurant FRANQ & Gastrobar

Zoals eerder benoemd beschikt dit fijne hotel in Antwerpen over een eigen Michelin-restaurant. Aan het roer van de keuken van Restaurant FRANQ staat chef-kok Tim Meuleneire, die zijn Michelinsterren verdiende bij restaurant De Koopvaardij in Stabroek.

Het team van Meuleneire serveert lichte en innovatieve lunches, terwijl ’s avonds de ruimte wordt omgetoverd tot een chique eetgelegenheid waar gasten en de lokale bevolking dineren. Verwacht een Belgisch-Frans menu met lokale producten, zoals de afsluitende selectie diverse kazen, geselecteerd door de internationaal befaamde Antwerpse kaasmeester Van Tricht.

Bekijk hier de kaart van Restaurant FRANQ

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

De Gastrobar is een fractie toegankelijker en biedt bijvoorbeeld pasta met truffelroomsaus, oesters en salades. Echter vind je ook hier lokale opties, zoals de Secreto No.7 “De Laet & Van Haver”. De aangrenzende bar is vanzelfsprekend een goede plek om voor het diner te genieten van een glas champagne of de avond af te sluiten met een mooie digestief.

Bekijk hier de kaart van Gastrobar FRANQ

Hotel FRANQ Antwerpen recensie gastrobar

Ontbijt bijgeboekt? ’s Ochtends is er een gezond continentaal ontbijt te vinden in het restaurant. Selecteer jouw ontbijt per buffet en bestel jouw favoriete variant met eieren bij de bediening. FRANQ serveert iedere morgen een lekker aanbod aan verse sappen en koffie, vleeswaren, vers brood en gebak.

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Boek Hotel FRANQ via Relais & Chateaux

Verblijf bij Hotel FRANQ is vanaf € 159 per nacht voor twee volwassenen. Reserveren bij Hotel FRANQ gaat via het prestigieuze Relais & Chateaux, waar het Antwerpse hotel bij aangesloten is.

Relais & Chateau is niet alleen een platform met een fantastische verzameling gastronomische restaurants, boetiekhotels, resorts en villa’s, maar ook een waar keurmerk. Je vindt hier gegarandeerd geweldige opties voor verblijf en diner op topniveau in binnen- en buitenland. Wie Hotel FRANQ heeft afgevinkt kan zodoende met enthousiasme de rest van het portfolio van Relaix & Chateaux ontdekken.

In Nederland zijn momenteel 6 bestemmingen aangesloten, met bijzondere opties van Texel tot Maastricht.

Hotel FRANQ Antwerpen relais & chateaux

Holiday Season Packages Hotel FRANQ

Tot slot hebben wij een primeur, want met de feestdagen in aantocht heeft Hotel FRANQ aan ons laten weten dat er een tweetal zeer aantrekkelijke packages op komst is. De prijzen zijn nog niet bekend, maar de inhoud van de Holidey Season Package en Holiday Season Culinary Package zijn dit wel.

Holiday Season Package

Jullie worden verwelkomd met warme chocolademelk met toppings of een hot Aperol met een huisgemaakt madeleintje. Bij het betreden van de kamer vind je een goed gevulde goodiebag met onder meer een deken met het FRANQ logo, een chocolade party balls box van Dominique Persoone én een nightcap bestaande uit een mini flesje Baileys voor beiden. Na een heerlijke overnachting wacht jullie vervolgens een ontbijt met bubbels.

Holiday Season Culinary Package

Na een verwelkoming met warme chocolademelk met toppings of een hot Aperol met een huisgemaakt madeleintje. Opgefrist? ’s Avonds geniet je van een gastronomisch 4-gangen diner met winter mocktail of cocktail als aperitief, met water op tafel en koffie of thee bij dessert. Andere dranken naar verbruik te bestellen. Na een geslaagde overnachting begin je de dag met een heerlijk ontbijt met bubbels

Exacte data en prijzen volgen nog, maar wie ertussenuit wil in de komende periode óf nog een mooie kerstcadeau zoekt, bovenstaande pakketten zijn heerlijk om boeken en te geven of te krijgen.

Wanneer kom jij naar Hotel FRANQ Antwerpen?

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Hotel FRANQ Antwerpen recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram