Quentin Tarantino onthult wat volgens hem de zeven “perfecte” films aller tijden zijn

Quentin Tarantino 7 beste films aller tijden

Quentin Tarantino onthult wat volgens hem de zeven “perfecte” films aller tijden zijn

Quentin Tarantino heeft onthuld wat volgens hem de zeven beste films aller tijden zijn. Heb jij alle Hollywood-films uit zijn rijtje al gezien?

Met het succes dat Quentin Tarantino gedurende zijn hele carrière heeft gehad, heeft de legendarische regisseur het recht verworven om zijn professionele stempel te drukken op wat hij zou moeten beschouwen als de beste films die ooit in de geschiedenis van Hollywood zijn gemaakt.

In een recent interview bij Jimmy Kimmel Live onthulde de Pulp Fiction-regisseur een korte lijst van slechts zeven films die volgens hem onaantastbaar zijn en simpelweg de beste films aller tijden. In zijn nieuwe boek Cinema Speculation beweerde Tarantino dat The Texas Chainsaw Massacre uit 1974 wordt beschouwd als de enige “perfecte” film die ooit is gemaakt. Jimmy Kimmel vroeg hem om verder op deze opmerking in te gaan en vroeg de regisseur of er nog andere films op zijn lijst staan. Tarantino zei: “Nou, er zijn er niet veel – dat betreurt alleen maar dat de filmkunst moeilijk is.” Hij voegde eraan toe: “Kijk, als je perfecte films zegt, dan heb je het over de esthetiek van een individuele persoon, maar probeer alle esthetiek te verklaren … perfecte films kruisen op een of andere manier alle esthetiek.” Tarantino vervolgde later zijn uitleg met dat zijn perfecte zeven films misschien niet de “cup of tea” van anderen zijn, omdat iedereen zijn eigen favorieten heeft: “Er is niets dat je kunt zeggen om het [die lijst] naar beneden te halen.”

Tarantino onthulde dat naast The Texas Chainsaw Massacre, zijn zeven beste films aller tijden Jaws (1975), The Exorcist (1973), Annie Hall (1977), Young Frankenstein (1974) en Back to the Future (1985) zijn. Vervolgens voegde hij Sam Peckinpah’s westernfilm uit 1959, The Wild Bunch, toe om de lijst af te sluiten, maar legde snel uit dat het technisch gezien geen “perfecte” film was, maar “zo onaantastbaar”, dat hij hem aan zijn top moest toevoegen.

Bekijk het volledige interview en de uitleg van Tarantino bovenaan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram