Ferrari heeft het doek van zijn 2023 Le Mans 499P Hypercar getrokken

Ferrari 499P Hypercar Le Mans 2023

Ferrari heeft het doek van zijn 2023 Le Mans 499P Hypercar getrokken

De Ferrari 499P Hypercar gaat naar Le Mans 2023. Het is diens eerste deelname aan het World Endurance Championship (WEC) in 50 jaar.

Ferrari heeft officieel zijn geheel nieuwe 499P LMH (Le Mans Hypercar) prototype onthuld dat zal deelnemen aan het World Endurance Championship (WEC) van 2023. De naam 499P volgt een naamgevingstraditie die teruggaat tot de vroege dagen van Ferrari, waarbij de “499” de cilinderinhoud van zijn zescilindermotor in kubieke centimeters vertegenwoordigt en de “P” staat voor prototype.

Met de laatste Ferrari Le Mans WEC-race in 1972, zal het de eerste keer in 50 jaar zijn dat de autosportdivisie van de automaker deelneemt aan de hoogste klasse van endurance-races. De Ferrari 499P is gebouwd op een monocoque chassis van koolstofvezel en is “door de wind ontworpen” met een complexe aerodynamische stijl die wordt versterkt door eenvoudige, bochtige vormen die het DNA van Ferrari weerspiegelen.

In overeenstemming met de technische reglementen van de race, wordt de hypercar aangedreven door een hybride aandrijflijn die een vierwielaangedreven V6-biturbomotor combineert met een elektromotor die de vooras aandrijft. Het totale maximale vermogen wordt gerapporteerd op 500 kW in combinatie met een sequentiële versnellingsbak met zeven versnellingen.

“De 499 bevestigt onze toewijding aan endurance-racen, dat deel uitmaakt van onze geschiedenis en deel uitmaakt van een traditie om dit soort competitie te gebruiken om nieuwe technologieën te testen”, zegt Ferrari-racebaas Antonello Coletta, die de 499P beschrijft als een “eerbetoon aan onze verleden en een manifest voor onze toekomst.”

Bekijk Ferrari’s WEC Hypercar bovenaan en vind hier meer details.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari Hypercar (@ferrarihypercar)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari Hypercar (@ferrarihypercar)

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram