Omega onthult zijn Chiming Speedmaster met een prijskaartje van 450.000 CHF

Omega Speedmaster Chrono Chime

Omega onthult zijn Chiming Speedmaster met een prijskaartje van 450.000 CHF

De nieuwe Omega Speedmaster Chrono Chime kostte zes jaar ontwikkelen met Blancpain en komt met een prijskaartje van 450.000 CHF.

Omega Speedmaster Chrono Chime

Omega heeft een Speedmaster van bijna een half miljoen euro geïntroduceerd, dat komt met een geheel nieuwe chime chronograaf complicatie binnenin. Met andere woorden, het horloge maakt geluid bij een gestopte tijd.

De Speedmaster Chrono Chime laat de minuten, tientallen seconden en seconden van de verstreken chronograaftijd horen met behulp van drie verschillende tonen die worden gegenereerd door hamers die op gongs slaan.

Het zou je vergeven zijn als je niet per se aan Omega denkt als het gaat om chime horloges, maar het merk maakte al in 1892 ’s werelds eerste minuut repeater polshorloge. Maar zonder huidige expertise in het veld, wendde het zich tot Swatch Group stablemate en thans zustermerk, Blancpain, om het volledig geïntegreerde en geheel nieuwe Calibre 1932-uurwerk te helpen ontwikkelen – iets dat zes jaar in beslag nam.

Omega Speedmaster Chrono Chime

Het uurwerk – het meest gecompliceerde dat Omega ooit heeft geproduceerd en tevens de eerste high-beat 5Hz-versie van zijn coaxiale echappement – ​​vormt het hart van zowel de Speedmaster als de Olympic 1932, een horloge geïnspireerd op de gebruikte Omega-stopwatches bij de eerste Olympische Spelen, waar Omega in 1932 diende als tijdwaarnemer.

Het horloge voldoet ook aan Omega’s Master Chronograph-certificering, waardoor het bestand is tegen magnetische velden van 15.000 gauss, grotendeels door het uitgebreide gebruik van gouden componenten, die alleen al in het uurwerk meer dan 46 gram wegen.

De Speedmaster Chrono Chime is gehuisvest in een kast van 45 mm van Omega’s 18K Sedna Gold met een blauwe aventurijn wijzerplaat en 18K gouden sub-wijzerplaten met een akoestisch golfpatroon dat het veeleisende geluid van het horloge vertegenwoordigt.

De chronograaf wordt geactiveerd met een pusher op de twee uur positie en de Chrono Chime door één op de acht uur.

Hoewel er geen exacte cijfers zijn gegeven, wordt aangenomen dat er elk jaar slechts vijf exemplaren van de Omega Speedmaster Chrono Chime worden gemaakt met een uiteindelijke prijs van 450.000 Zwitserse frank, ongeveer € 454.000.

Omega Speedmaster Chrono Chime

Omega Speedmaster Chrono Chime

Omega Speedmaster Chrono Chime

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram