Populaire elektrische auto’s in 2022

Populaire elektrische auto’s in 2022

Populaire elektrische auto’s in 2022

Wat zijn de populaire elektrische auto’s in 2022 en welke worden veel geleased?

Populaire elektrische auto’s in 2022

Een elektrische auto leasen wordt steeds populairder, ook onder particulieren. Niet zo gek, want het leasen van een auto – en dan met name een elektrische – kent veel voordelen. Ook van plan om een elektrische auto te leasen of er zelfs een te kopen? Hieronder delen we de populairste modellen van 2022, zonder Teslas en Polestars.

Kia EV6

Wil je een elektrische auto leasen die op alle punten goed scoort? Dan is de Kia EV6 een uitstekende keuze. Deze volledig nieuwe auto is namelijk uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022. Niet door zomaar een of ander autoblad, maar door een 61-koppige jury bestaande uit gerespecteerde autojournalisten uit heel Europa. Met name het grote bereik, het trekgewicht tot 1.600 kg en de ultrasnelle laadtechnologie hebben de EV6 van Kia aan deze prijs geholpen.

Kia e-Niro

Een ander populair model van Kia is de e-Niro, een van de meest verkochte elektrische auto’s van 2022. Deze nieuwe telg uit de Niro familie is iets betaalbaarder dan de EV6 en is te verkrijgen als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische auto. Naast de technische snufjes waarover de auto beschikt, mag ook het uiterlijk van de Kia e-Niro er wezen. De sprekende front, de C-stijlen en het plaatwerk rondom de voorste wielkasten en onder de portieren geven de auto een unieke stijl.

Fiat 500e

Wie op zoek is naar een stadsauto uit het middensegment, heeft een goede aan de Fiat 500. Deze volledig elektrische auto scoort zeer goed op laadsnelheid. In 5 minuten kan deze auto genoeg stroom opwekken om weer 50 kilometer te kunnen rijden, meer dan voldoende voor de dagelijkse stadsritten. Ook de innovatieve assistentiesystemen, die level 2 autonoom rijden mogelijk maakt, scoren hoge ogen.

Peugeot e-208

Ook de Peugeot e-208 mag niet in deze blog ontbreken. Dit sportieve model van Peugeot kent een strak design en beschikt over een actieradius tot wel 362 kilometer. Net als de Fiat 500e beschikt de compacte Peugeot e-208 over een scala aan rijhulp- en veiligheidssystemen (Drive Assist), die rijden in de stad nog veiliger maken. Ook het praktische en intuïtieve touchscreen en de bedieningsfuncties op het stuur maken de Peugeot e-208 tot een geliefde auto.

Skoda ENYAQ

De Skoda ENYAQ is een ideale elektrische auto voor gezinnen. Naast zeeën van ruimte voor- en achterin kent de auto ook een grote bagageruimte en een flinke actieradius. Dit maakt de Skoda ENYAQ erg geschikt voor weekendjes weg met de familie. Ook het 13 inch multimediascherm draagt bij aan de populariteit van deze elektrische auto, net als het trekvermogen van maximaal 1.200 kg. Zowel qua exterieur als interieur is de Skoda ENYAQ wat sober te noemen, al zit het met de afwerking en de gebruikte materialen zeker snor.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram