Top 3 favoriete taarten: voor ieder wat wils

Top 3 favoriete taarten

Top 3 favoriete taarten: voor ieder wat wils

Wat zijn de populairste taarten en een zekerheidje tijdens de verjaardag? Check de Top 3 favoriete taarten en koop voor ieder wat wils!

Top 3 favoriete taarten

Heb je binnenkort wat te vieren? Een verjaardag, promotie of gewoon zomaar een gezellig feest? Dan mag een taart hier uiteraard ook niet bij ontbreken. Eigenlijk hoef je helemaal geen goede reden te hebben om een taart te kopen, want een taart doet het altijd goed. Gewoon omdat het lekker is. Toch zijn er genoeg mensen die elk jaar weer precies dezelfde taart kopen. Waarom veranderen als je hier tevreden over bent, nietwaar?

In de wereld van taarten valt er genoeg te proberen. Daarom wordt het dit jaar misschien wel eens tijd voor vernieuwing. Heb jij alle favoriete taarten al eens geprobeerd? Hoog tijd voor de nodige inspiratie, of wellicht ben je simpelweg op zoek naar zekerheid. En misschien, heel misschien, laat jij je dit jaar eens verrassen door een geheel andere smaak.

Hieronder zetten we de top 3 favoriete taarten voor je op een rijtje. Dit zijn taarten die bij vrijwel iedereen in de smaak vallen.

3 favoriete taarten

1.      Slagroomtaart

Slagroomtaarten behoren met recht tot de absolute top. Dit is een echte publiekslieveling. Er is bijna niemand die een lekker stukje slagroomtaart niet weet te waarderen. Geen ingewikkelde smaken. Gewoon een heerlijk zoet taartje waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dat maakt dit dan ook direct de meest bestelde taart voor festiviteiten. Als je er zeker van wilt zijn dat iedereen van de taart zal smullen, is de slagroomtaart een hele goede keuze.

Wil je de taart toch nog wel een beetje specialer maken? Dan is het in veel gevallen ook mogelijk om een persoonlijke foto of boodschap op de taart te plaatsen. Zo wordt hij net iets specialer om te zien.

2.      Appeltaart

Jarig in het najaar of de winter? Dan is de ouderwetse appeltaart een fantastische keuze. Alleen al de geur van zelfgemaakte appeltaart brengt ons in winterse sferen. Lekker op de bank met een kop koffie en een grote punt appeltaart en je kunt ons weinig gelukkiger maken. Daarnaast lust bijna iedereen wel een heerlijk stukje. Het fijne van deze taart is ook dat hij relatief gemakkelijk zelf te maken is. Bijna iedereen heeft wel een familierecept waar ze over te spreken zijn. Dat betekent dat je het dus erg goedkoop kunt houden door zelf meerdere taarten te bakken. En stiekem smaakt een appeltaart dan ook tien keer beter als deze net warm uit de oven komt.

3.      Red velvet

De red velvet cake is eigenlijk pas sinds enkele jaren in opkomst in Nederland. Inmiddels is deze echter al niet meer weg te denken uit het favorietenlijstje. Dat is ook niet meer dan logisch. Want wat is hij enorm lekker! Hoe de cake wordt gemaakt is geheel afhankelijk van de bakker. In het originele recept wordt onbewerkte cacao, azijn en karnemelk gebruikt als basis voor de cake. Deze stoffen reageren op elkaar en zorgen van nature voor de rode kleur van de cake. Tegenwoordig worden meestal kleurstoffen gebruikt om de rode kleur te creëren. Vervolgens wordt een smaakbommetje gecreëerd met heerlijke roomkaas, botercrème en een dikke laag jam. Smullen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram