Waarom óók jij een elektrische fiets moet hebben

elektrische fiets man

Waarom óók jij een elektrische fiets moet hebben

Waarom óók jij als man zijnde een elektrische fiets moet hebben? Lees mee en ontdek enkele legitieme redenen om over te gaan tot een e-bike kopen.

elektrische fiets man

Je vraagt je vast weleens af waarom iedereen in het land zo enthousiast is over de elektrische fiets. Je moeder, je vriendin en zelfs sommige van je vrienden hebben er tegenwoordig eentje in de schuur staan, terwijl jij nog het land doorkruist op je oude stationsfiets of je auto. Hoogste tijd voor jouw eigen e-bike?

Nu is het gebruik van de auto voor korte afstanden natuurlijk allang niet meer te verantwoorden, maar ook die eerste, roestige stadsfiets is vast en zeker aan vervanging toe. En misschien denk je een elektrische fiets wat oubollig en stoffig te vinden, maar wij zijn er om je te vertellen dat dit absoluut niet het geval is. Hierna snap je waarom jij als man ook een elektrische fiets heren moet aanschaffen.

De toekomst (en het verleden) van de herenfiets

Nederland staat bekend als fietsland, en dat is niet gek: er zijn in ons land volgens bekende trivia meer fietsen dan mensen. Maar liefst zo’n 23 miljoen! De elektrische fiets wint echter sinds een paar jaar terrein. Zo waren er in 2020 van deze 23 miljoen fietsen bijna 3 miljoen elektrisch. Het fietsgebruik in Nederland blijft onverminderd populair, dat valt niet te ontkennen, maar vooralsnog lijken de elektrische varianten voor dames populairder te zijn dan voor heren. Een elektrische fiets heren is echter een enorme aanwinst.

Verschillende soorten elektrische fietsen

Er bestaan steeds meer verschillende modellen elektrische fietsen. Een elektrische herenfiets ziet er vaak wat stoerder en sportiever uit dan de damesvariant. De bekende stang is op sommige fietsen nog steeds deel van het frame, dus als je daar niet vanaf wilt, dan hoeft dat ook niet. Al vragen wij ons af waarom niet, sinds een lage instap alleen maar makkelijk is. Wist je trouwens dat een stang in het frame voornamelijk de stabiliteit en stevigheid waarborgt?

Hier even op letten

Wanneer je toch overweegt een elektrische fiets aan te gaan schaffen, oriënteer je dan behoudens het model en diens esthetiek, tevens goed voor wat betreft de motor. Een voorwielmotor fietst licht en is super stil. Een middenmotor is daarentegen wat veelzijdiger. Deze zijn lekker krachtig, en goed voor heuvelachtig gebied. Wie weet, misschien bevalt het fietsen je wel zo goed dat je op zondag een langer recreatief rondje inplant?

Elektrische fiets duur?

Het prijskaartje is voor velen een reden tóch nog te twijfelen over de aankoop van hun elektrische fiets. Dat is nergens voor nodig. Een goede e-bike aanbieding is namelijk zo gevonden. Daarnaast haal je de kilometers – en dus de investering – er hoogstwaarschijnlijk op een mooie termijn uit. Elektrische fietsers nemen bewezen veel vaker de fiets en laten de auto op de oprit staan. Dit is niet alleen goed voor het milieu en je gezondheid, maar met de huidige prijzen aan de pomp ook nog eens voor je portemonnee!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram