Mercedes-AMG onthult met de EQE SUV zijn eerste elektrische 4×4

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG onthult met de EQE SUV zijn eerste elektrische 4×4

De Mercedes-AMG EQE SUV is de eerste elektrische 4×4 van het automerk. De elektrische SUV komt met een vermogen van 677 pk.

Mercedes-AMG EQE SUV

De EQ-divisie van Mercedes-Benz breidt zijn assortiment elektrische auto’s uit met de geheel nieuwe EQE SUV. De auto komt binnen als de elektrische SUV van Mercedes-Benz, die boven de EQC en de EQE-sedan zit, maar onder de binnenkort komende EQS SUV en het vlaggenschip, de EQS sedan. Kortom, beschouw deze auto als de gemiddelde gezins-SUV, in dezelfde marge als de Mercedes-Benz GLE.

Mercedes-AMG en diens Affalterbach-team hebben hun eerste volledig elektrische SUV afgeleverd in de vorm van de EQE SUV, waarmee een auto is gecreëerd die 677 pk levert dankzij twee elektromotoren, waarvan één op elke as.

De AMG EQE SUV maakt gebruik van AMG Performance 4MATIC+ volledig variabele vierwielaandrijving, AMG-luchtvering, achterasbesturing en AMG-specifieke rolstabilisatie, en natuurlijk AMG Sound Experience. Hier worden binnen en buiten geluiden uitgezonden die van iets dichter bij meer op een ruimteschip dan op een auto lijken, wat bijdraagt ​​aan de prestatieverbeterde-rijervaring.

Evenzo verwijzen dynamische ontwerpdetails op het exterieur naar een sportievere machine. Zo onderscheidt de auto zich door het zwarte AMG-radiatorrooster met gestempelde verticale stutten in chroom en een geïntegreerd sterembleem, net als een AMG-splitter, sportievere sideskirts, 22-inch velgen en een aerodynamisch ontworpen diffusor.

Sportieve ondertonen worden verhoogd met het aanpasbare 4WD-systeem, dat koppel naar elk deel van de auto kan sturen, afhankelijk van waar het nodig is, of kan worden aangepast zodat de bestuurder meer plezier achterin zal hebben. Al met al, en ervan uitgaande dat je het AMG DYNAMIC PLUS Boost-pakket hebt aangevinkt om het vermogen tot 677 pk te brengen, kan de auto in 3,4 seconden de 100 km/u bereiken voordat hij een topsnelheid van 240 km/u bereikt, allemaal naast een bereik tussen 375 en 470 kilometer.

Bekijk de elektrische Mercedes-AMG EQE SUV hieronder en ontdek online meer.

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG EQE SUV

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram