Pre-orders voor eerste Sony x Honda EV mogelijk in 2025

Sony x Honda EV elektrische auto

Pre-orders voor eerste Sony x Honda EV mogelijk in 2025

Pre-orders voor de eerste Sony x Honda EV arriveren in 2025 in de Verenigde Staten en Japan, met leveringen in 2026. Europa blijft voor nu achter.

Sony x Honda EV elektrische auto

Volgens berichtgeving heeft Sony en Honda’s onafhankelijke elektrische voertuigonderneming aangekondigd dat de pre-orders voor het eerste model in de eerste helft van 2025 zullen arriveren. Sony Honda Mobility Inc. verwacht dat de leveringen in de Verenigde Staten in het voorjaar van 2026 zullen plaatsvinden, met lokale Japanse leveringen gepland voor de tweede helft van 2026. Een Europese lancering wordt nog steeds overwogen, maar kent nog geen concrete plannen.

Het eerste EV-model van Sony en Honda zal door Honda worden geproduceerd in een Noord-Amerikaanse fabriek, terwijl Sony een Level 3 autonoom rijsysteem en bijbehorende sensoren zal ontwikkelen. De technologische opstelling moet de auto in staat stellen om onder de juiste omstandigheden zelfstandig te rijden. Het gerucht gaat dat Sony ook een maandelijkse abonnementsservice introduceert voor innovatief entertainment en andere uitgebreide services. Dit lijkt vergelijkbaar met wat het Chinese NIO onlangs introduceerde.

Hoewel er geen afbeeldingen, prijzen en prestatiedetails werden gedeeld, heeft Sony Honda Mobility Inc. wel onthuld dat ze zich zullen inspannen voor online verkoop.

Blijf ons volgen voor meer nieuws over de ontwikkelingen van Sony Honda Mobility Inc. en andere elektrische auto’s.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram